Ciolacu: Militarii români au colaborat acolo cu afgani. E normal şi de datoria statului român ca pe acei oameni să îi aducem în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook / MApN
FOTO Facebook / MApN

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este de datoria României să îi aducă la noi în ţară pe localnicii din Afganistan care i-au ajutat pe militarii români, atunci când aceştia se aflau în teatrele de operaţiuni în această ţară. Pe de altă parte, Ciolacu a susţinut că a scăzut credibilitatea României, după dezvăluirile privind infracţiunile comise de premierul Florin Cîţu într-un alt stat.

"Noi am făcut CSAT după 10 zile, după ce au preluat talibanii puterea în Afganistan. Totuşi, militarii români au colaborat acolo cu afgani. E normal şi de datoria statului român ca acei oameni să îi scoatem din Afganistan şi să îi aducem în România. Militarii români, cu ajutorul localnicilor, au supravieţuit acolo, au avut informaţii. E de datoria noastră ca pe aceştia să încercăm să îi recuperăm”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3, joi seara.

Liderul social-democrat a precizat că, dacă România vrea să fie un stat respectat, are de îndeplinit şi obligaţii, aceasta deşi credibilitatea externă a avut de suferit după dezvăluirile legate de premierul Florin Cîţu.

"Ai şi obligaţii ca stat, dacă vrei să fii respectat şi băgat în seamă. În acest moment cred că credibilitatea noastră externă are mult de suferit după dezvăluirile primul ministru a săvârşit o infracţiune şi a rămas dator pe la bănci într-un alt stat străin. Mă gândesc diplomaţii când primesc revista presei sau marii bancheri care împrumută România să afle că primul ministru al unei ţări pe care o împrumută a dat o ţeapă la bancă. Gândiţi-vă la acel nivel cum se lucrează, cât de jos am dus actul de guvernare prin acel bazar făcut acolo, împărţeau banii, mai mult la Transporturi, altfel USR se supără, nu îl schimb pe ăla, vorbim de Justiţie, de actul de justiţie, condiţionat de bani. Nimeni nu mai vorbeşte ce se întâmplă cu banii europeni. Mai avem granturi acolo de 14 miliarde de euro”, a declarat Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite