Ciolacu, mesaj pentru Cîţu: „Dacă pe tine nu te ascultă miniştrii, cum vrei să te asculte românii? / Avem un guvern ineficient, corupt şi condus de un penal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Mediafax
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Mediafax

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că România este „un stat vulnerabil” în acest moment şi i-a cerut preşedintelui Iohannis să intervină pentru a pune capăt acestei situaţii. Liderul social-democrat susţine că premierul Cîţu nu are autoritate în faţa miniştrilor, motiv pentru care nu mai este credibil nici în faţa românilor.

„Constatăm un stat vulnerabil, cu împrumuturi care atacă suveranitatea statului român, cu un guvern ineficient, corupt şi, mai nou, am aflat şi că e condus de un penal strategic”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică seara, într-o emisiune la România Tv.

Preşedintele PSD acuză că resursele guvernamentale sunt folosite în lupta internă din PNL. „Ne aflăm în această situaţie pentru că toate resursele guvernamentale în acest moment sunt folosite de o luptă internă a unui partid. Toţi banii, toată resursa umană se foloseşte în lupta dintre domnul Cîţu, domnul penal strategic, şi domnul Orban. (...) L-am văzut pe domnul Orban că e foarte supărat de PNRR. Când spunea PSD-ul, nu conta.

Aflăm ce se mai întâmplă prin ministere din această luptă internă, dar nu ne încântă cu absolut nimic. Cel care a creat această situaţie, domnul preşedinte Iohannis, ar trebui să intervină şi să pună capăt. Credeţi că diplomaţii străini, bancherii, nu primesc revista presei dimineaţa? Ei nu au citit cine conduce Guvernul? Ei nu citesc toate tâmpeniile pe care le fac în această perioadă? Toată lumea ştie ce se întâmplă în România. Deci noi suntem un stat vulnerabil. Cine a creat această situaţie să intervină şi, cât de cât, să aducă o normalitate”, a adăugat liderul social-democraţilor. 

Ciolacu i-a criticat şi pe unii susţinători ai premierului Cîţu la şefia PNL: „Cine era în spatele prim-ministrului la lansare? Domnul Boc, domnul Flutur. Nu sunt tot cei care au guvernat în 2009-2010, care ne-au tăiat veniturile, salariile şi pensiile? Acum sunt reformiştii? Ce reformă s-a întâmplat în România de doi ani de zile?”.

Ciolacu: „Fiecare ministru s-a privatizat cu ministerul lui”

Marcel Ciolacu este de părere că premierul Florin Cîţu nu are autoritate în faţa actualilor miniştri, acuzând că fiecare ministru „s-a privatizat”. Social-democratul l-a dat exemplu pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, şi situaţia de la CFR Călători.

„Fiecare ministru s-a privatizat cu ministerul lui. Nu mai contează ce îi cere prim-ministrul. N-am crezut că, la 30 de ani de la revoluţie, vom trăi o asemenea incompetenţă, corupţie şi aroganţă cum se întâmplă în acest moment în Guvernul României. (...) Şi Iohannis nu iese. El este autorul moral a tot ceea ce se întâmplă acum. Dacă pe tine nu te ascultă miniştrii, cum vrei să te asculte românii? Premierul nu mai este credibil.”, a transmis Ciolacu.

Citeşte şi: Ciolacu, despre moţiunea de cenzură anunţată de PSD: „Categoric vom depune la începutul sesiunii. Nu aş vrea să se suprapună cu lupta din PNL”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite