Ciolacu, după întrevederea cu premierul portughez: „În guvernările colegilor social-democraţi, Portugalia a fost un model de dezvoltare”

Ciolacu, după întrevederea cu premierul portughez: „În guvernările colegilor social-democraţi, Portugalia a fost un model de dezvoltare”

FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu premierul Portugaliei, Antonio Costa. Discuţiile s-au concentrat pe consolidarea cooperării între cele două state, iar Ciolacu a precizat că „în guvernările colegilor social-democraţi, Portugalia a fost un model de dezvoltare”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am avut plăcerea să îl primesc astăzi la Palatul Parlamentului pe premierul Portugaliei, Antonio Costa, un lider european care a demonstrat cum se guvernează pentru oameni şi un prieten al României care nu a ezitat să ne ofere sprijin în contextul războiului din Ucraina. În guvernările colegilor social-democraţi, Portugalia a fost un model de dezvoltare, fiind printre primele state în implementarea planului de redresare. De altfel, ei au primit la ultimele alegeri un sprijin covârşitor din partea cetăţenilor pentru un nou mandat în fruntea guvernului”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat că a stabilit cu premierul portughez intensificarea cooperării între România şi Portugalia. „Am stabilit împreună să intensificăm cooperarea pentru a învăţa unii de la alţii şi pentru a dezvolta componenta socială atât de necesară Uniunii Europene”, a adăugat liderul PSD.

Premierul Portugaliei se află în vizită oficială în România. În prima parte a zilei, oficialul portughez s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria. Cei doi şefi de Guvern au discutat despre situatia din Ucraina, cât şi despre consolidarea relaţiilor dintre cele două state în mai multe domenii, precum apărarea, sănătatea, educaţia şi agricultura. Premierul portughez şi-a exprimat sprijinul pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

Ulterior, Antonio Costa a discutat şi cu preşedintele Klaus Iohannis. După întrevederea cu Marcel Ciolacu, premierul Portugaliei va vizita, alături de preşedintele Iohannis şi premierul Ciucă, Batalionul 1 Instrucţie „Olt" din Caracal. 

Vezi şi: Acord între Guvernul României şi cel al Portugaliei privind cooperarea în domeniul apărării

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările