Ciolacu, după estimările sumbre făcute de FMI: România va fi mai afectată când Statele Unite ale Americii vor intra în recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat într-o conferinţă de presă că România va fi mai afectată de recesiune în momentul în care Statele Unite ale Americii vor intra în recesiune. Şeful social-democrat a argumentat că ţara noastră este mult mai dependentă economic de SUA, potrivit unei analize a partidului.

Întrebat cum va fi afectată ţara noastră şi economia, după ce FMI şi-a redus estimările privind creşterea economiei mondiale, şeful PSD a arătat că în mod categoric statul român va fi afectat.

Categoric va fi afectată, nu facem parte din zona euro, de aceasta data un lucru mai bun. Cred că România va fi mai afectată din punct de vedere al recesiunii, când Statele Unite ale Americii vor intra în recesiune”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Şeful PSD a argumentat că aceasta este concluzia unei analize a partidului. „Asta este analiza mea şi a specialiştilor de la partid, suntem mai dependenţi de economia Statelor Unite, decât în mod direct de partenerul principal al României economic, Germania”, a mai explicat Ciolacu. 

„Perspectiva s-a înrăutăţit semnificativ după luna aprilie. Lumea ar putea fi în curând în pragul unei recesiuni globale, la doar doi ani după ultima recesiune", a declarat economistul şef al FMI, Pierre-Olivier Gourinchas.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite