Ciolacu a discutat cu şeful socialiştilor din UE despre un nou instrument financiar care să ajute statele membre să gestioneze efectele crizei ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor  FOTO Mediafax
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor  FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a scris, joi, pe Twitter că a avut o discuţie cu preşedintele socialiştilor europeni, Sergei Stanishev, despre un nou instrument financiar care să ajute statele membre să gestioneze efectele crizei ucrainene, inclusiv în sectorul energetic.

„Acţiuni comune pentru Ucraina şi un mecanism financiar al UE pentru ţările vecine! Am vorbit cu SergeiStanishev, preşedintele PES_PSE, despre eforturile reciproce pentru un nou instrument financiar care să ajute statele membre să gestioneze efectele crizei ucrainene, inclusiv în sectorul energetic”, a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în mesajul de pe Twitter. 

Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a anunţat că miercuri a fost aprobată de Comisia Europeană instituirea unui coridor umanitar pentru Ucraina, după ce el şi alţi 90 de europarlamentari au insistat în ultimele zile pe lângă executivul european.

„Ca urmare a demersului pe care l-am iniţiat, în ultimele zile, privind crearea unui coridor umanitar pentru #Ucraina, iniţiativă susţinută de circa 90 de eurodeputaţi, Comisia Europeană a aprobat astăzi instituirea acestui mecanism. În scrisoarea noastră, mai solicitam suport pentru familiile cu copii, crearea unui coridor pentru transportul ajutorului umanitar către Ucraina, dar şi un sprijin integrat la nivel european”,a anunţat vicepreşedintele PSD, Victor Negrescu.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite