Ciolacu, după discursul lui Viktor Orban, în România: Mă aşteptam ca domnul Kelemen Hunor să aibă o reacţie imediată. Vom avea o discuţie în Coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, fiind întrebat cu privire la discursul anti-UE purtat de premierul Ungariei, Viktor Orban, în timpul vizitei sale în România, că se aştepta la o reacţie imediată din partea şefului UDMR, Kelemen Hunor şi că va exista o discuţie în Coaliţie cu privire la acest subiect.

„Sunt două lucruri diferite. În primul rând, cred că putea să urce şi pe Himalaya sa facă astfel de declaraţii, importantă este gravitatea declaraţiilor, faptul că un lider al unui stat membru al UE aduce anumite declaraţii împotriva NATO şi UE, cred că este cel mai în măsură să răspundă. Cealaltă declaraţie, este incalificabilă pentru un om politic, în anul 2022, să faci o astfel de declaraţie, cu atât mai neinspirată, să fie pe teritoriul României”, a declarat Marcel Ciolacu 

În ceea ce priveşte participarea şefului UDMR la conferinţa de presă în cadrul căreia, premierul maghiar şi-a ţinut discursul, preşedintele PSD a spus că nu a discutat cu liderul UDMR. „Eu mă aşteptam de la domnul Kelemen Hunor, să aibă o reacţie, dânsul personală, imediată după o astfel de declraţie”, a mai spus Ciolacu. 

„O să avem o discuţie în cadrul Coaliţiei. Declaraţia a fost jignitoare, a fost o jignire, în special adusă românilor, mi-aş fi dorit să nu fie făcută pe teritoriul României, dar, indiferent, efectele sunt aceleaşi”, a mai spus Ciolacu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite