Ciolacu, despre Certificatul COVID: Nu are sens să mergem în continuare cu un proiect care nu aduce nimic nou. Nu e luată o decizie definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a precizat că dacă noul proiect al Certificatului COVID nu aduce nimic nou faţă de Certificatul Verde este ridicată întrebarea dacă mai are sens să fie continuat iniţiativa propusă de Alexandru Rafila. Liderul social-democrat a subliniat că nu este luată decizie definitivă, dar că vor mai urma discuţii în Coaliţie.

„Propunerea legislativă este cum vede dânsul şi din funcţia de ministru al Sănătăţii. Categoric acest Certificat verde trebuie să respecte şi legile în vigoare, respectiv Constituţia. Am discutat politic în Coaliţie. Nu mă exprim pe conţinut. (...) Nu e luată o decizie definitivă”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD a recunoscut faptul că se conturează un proiect similar OUG în vigoare privind Certificatul Verde „În acest moment este o OUG în vigoare în ceea ce priveşte Certificatul verde. Dacă acest proiect nu aduce nimic nou, nu are sens să mergem cu un proiect care nu aduce nimic nou (...) Are (n.r - certificatul) o latură de specialitate şi o latură să nu încalce Constituţia”, a completat Ciolacu. 

Liderul PSD a negat că decizia a fost luată după consultarea preşedintelui şi a dat exemple de specialişti în drept cu care a discutat în PSD, în persoanele lui Robert Cazanciu şi Titus Corlăţean, amândoi foşti miniştri ai Justiţiei. 

Întrebat ce părere are Alexandru Rafila depsre modificări, în condiţiile în care surse din partid susţin că nu le-ar agrea, Ciolacu a precizat: „Rafila, la fel ca şi mine, cred că e de acord să nu fie încălcată Constituţia României”. 

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie. Prezenţa la locul de muncă a angajaţilor ar putea să nu mai fie condiţionată de noua formă a Certificatului COVID

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite