Ciolacu ameninţă că face plângeri penale prefecţilor şi premierului pe motiv că nu ar aloca bani judeţelor conduse de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu/ Facebook
Marcel Ciolacu/ Facebook

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, într-o conferinţă de presă că va face plângeri penale prefecţilor şi premierului Florin Cîţu pe motiv că nu ar fi alocat bani pentru judeţele conduse de lideri PSD.

Marcel Ciolacu a dat şi exemplul unor judeţe conduse de PNL-USR-PLUS-UDMR care primesc mai mulţi bani faţă de administraţiile PSD.

„Au venit acum cu o faimoasă anexă la bugetul de stat. Pentru prima oară în 30 de ani, cu alocări de 380 de milioane numai către cele trei formaţiuni politice care formează actuala coaliţie. Cei care au pierdut alegerile s-au unit şi conduc Guvernul. Vom face plângeri penale la toţi prefecţii care au fundamentat cheltuieli 

Vrem să facem plângeri clare la toţi miniştrii care au avizat aceste cheltuieli prin HG. Vrem să ştim cum a trecut prin buget această anexă - 703. Ce criterii au fost luate în considerare. Vorbim de banii noştri, ai României. Care au fost critieriile legale de a se aloca aceşti bani discreţionari. Câteva exemple ale acestei măgării. 

Judeţul Covasna, cel mai mic din România, a primit 21 de milioane. Nu iau în considerare că autorităţile locale au nevoie de aceşti bani. Discut de legalitatea prin care s-au direcţionat aceşti bani dicreţionar. La Dâmboviţa, cu o populaţie cel puţin dublă, s-a dat 672 de mii. În Dolj se primeşte de cinci ori mai puţin. La Braşov, unde e primar USR, îmi aduc aminte de domnul Barna care se dădea cu capul de pereţi şi spunea să nu politizaţi fondurile publice. Acum asta face. La Braşov primeşte aproape 300 de milioane. De 30 de ori mai mult decât Ialomiţa. Sunt judeţe care nu au primit nimic. Ele au un element comun. Sunt conduse de administraţii PSD. E evidentă infracţiunea. Vom face toate demersurile necesare să se facă dreptate”, a declarat Marcel Ciolacu luni, într-o conferinţă de presă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite