Cine este Mircea Banias. Ultima achiziţie a PNL bate recordul la traseism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Banias FOTO Arhivă
Mircea Banias FOTO Arhivă

PNL a decis luni să-i primească în partid pe toţi parlamentarii din Pro România care au demisionat din partidul lui Victor Ponta şi care au votat învestirea Guvernului Orban. Printre aceştia se numără şi Mircea Banias, care, de-a lungul carierei sale politice a schimbat nu mai puţin de cinci partide. A pornit din PNL la mijlocul anilor 90 şi s-a întors în PNL.

Senatorul Mircea Banias a terminat în 1988 Facultatea de Navigaţie din Constanţa, pentru ca mai apoi, în 2004, să urmeze studiile Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din cadrul SNSPA. Doi ani mai târziu, acesta s-a înscris la Colegiul Naţional de Apărare din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” din Bucureşti.

Cariera politică a acestuia începe încă din 1997, atunci când se înscrie în PNL. În 2002 acesta îşi schmbă pentru prima oară partidul şi merge la PDL, care, timp de câţiva ani, îl pune în fruntea Organizaţiei judeţene din Constanţa. În 2008 acesta este ales pe senator pe listele aceluiaşi partid, însă, în 2012, decide să se întoarcă de unde a plecat, adică în PNL. Aceştia din urmă îl recompensează cu un loc eligibil de senator în legislatura 2012-2016, după care, câteva luni mai târziu, Banias schimbă iar formaţiunea şi merge la PC, partidul fondat de Dan Voiculescu. Aici rămâne timp de trei ani, pentru ca în 2015 să se mute la ALDE, care îi asigură un loc de deputat .

În mai 2017 acesta este exclus din ALDE şi devine independent, după ce, alături de alţi membri, se răscoală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. În aceeaşi lună, împreună cu disidenţii din ALDE, acesta merge la Pro România, unde rămâne până în decembrie 2019, când îşi dă demisia din partid.

Deşi a schimbat partidele pe degetele de la o mână, Banias îşi prezintă filosofia politică: „Pericolul nu vine de la cel care muşcă, ci de la cel care linge..”.

 FOTO Mircea Banias / Captură Facebook

filosofia lui mircea banias

Potrivit ultimei declaraţii de avere publicate de Camera Deputaţilor, Mircea Banias deţine patru terenuri intravilane in Constanţa, două apartamente şi o casă de locuit. Acesta mai deţine ceasuri, bijuterii şi aur în valoare de 10.000 de euro, precum şi mai multe depozite bancare ce însumează aproximativ 175.100 de euro. La categoria câştiguri, acesta primeşte anual, din 2016, 120.036 lei (25.100 euro) indemnizaţie de la Camera Deputaţilor. La această sumă se mai adaugă o chirie anuală de 16.759 de lei (3.500 euro), de la aparlamentul pe care îl are dat în chirie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite