Lideri PNL şi USR-PLUS, dezamăgiţi de rezultatul negocierilor pentru prefecţi: „Mă încearcă o lehamite profundă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Împărţirea funcţiilor de prefecţi a reuşit să mulţumească pe o parte dintre liderii partidelor din coaliţie, pentru că fiecare formaţiune a reuşit să obţină şefia instituţiei în unele din judeţele puternic dezvoltate, dar au produs şi dezamăgiri care s-au concretizat în critici din partea unor unor nume grele din PNL şi USR-PLUS.

„E greu să explicăm org Cluj, judeţul cu cele mai multe voturi. Nu am pierdut nicio alegere la nivel de primărie, la nivel de judeţ. E greu să explicăm acestei organizaţii nu poate să menţină în funcţia de prefect o persoană bună”, a declarat Emil Boc, primar al municipiului Cluj Napoca, într-o intervenţie la Digi24. 

De asemenea, Boc a avut cuvinte de laudă la adresa lui Mircea Abrudean (actualul prefect) şi a punctat faptul că va încerca să lucreze bine şi cu prefectul pus de UDMR. Mai mult, liderul din Cluj a recunoscut faptul că într-o coaliţie nu poţi să ai toate funcţiile: „Ştiu că viaţa de coaliţie nu e uşoară”.

Pe de altă parte, un alt lider din Cluj, Alin Tişe (şeful CJ Cluj), a lansat un atac dur la adresa conducerii PNL: Mă încearcă o lehamite profundă, nu mă surprinde ceea ce au decis, pentru că nu am nicio aşteptare de la actuala conducere a Partidului Naţional Liberal. Deci, nu sunt surprins de nici o decizie pe care ei o iau. Aştept ca partidul să intre într-un proces de congres în acest an, pentru a se decide ce se întâmplă cu acest partid”, a declarat pentru „Ziua de Cluj” Alin Tişe.

Dezamăgit de rezultatul negocierilor s-a declarat şi Allen Coliban, primarul USR-PLUS al Braşovului, una din organizaţiile performante ale acestei formaţiuni: „Şi noi, Braşovul, suntem unul din judeţele de frunte ale USR-PLUS. Scorurile la parlamentare şi europarlamentare ne dădeau speranţa să avem un prefect USR-PLUS. Noi eram a treia filială după Bucureşti şi Timiş”.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite