Codrin Ştefănescu: Vom merge foarte rapid până la capăt. Nu dăm înapoi niciun milimetru. Avem susţinere populară. Cui nu-i place, să iasă la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat vineri, la scurt timp după ce Liviu Dragnea a anunţat că nu va demisiona din nicio funcţie pe care o are, că "PSD nu a mai trecut printr-un moment de ananghie de dimensiunea aceasta până acum". Acesta a explicat că de data aceasta "PSD va merge rapid până la capăt", fiind deja stabilit "un plan foarte bine pus la punct.

Codrin Ştefănescu a declarat vineri, după şedinţa comitetului executiv PSD din Parlament, că social-democraţii au un plan foarte bine pus la punct pentru a "reinstala normalitatea în România", anunţând totodată că orice tensiune şi neînţelegere din partid a dispărut definitiv.

"Ştiţi foarte bine că, în momente de ananghie, PSD este un partid unit. Noi nu am mai trecut niciodată printr-un moment de ananghie de dimensiunea aceasta. Ştim deja că PSD este şi a fost un partid vânat. În şedinţa de azi am hotărât că vom merge până la capăt, dar până la capăt-capăt, iar Liviu Dragnea v-a explicat foarte concret ce înseamnă acest lucru. A fost ca niciodată o maximă solidaritate, micile neînţelegeri între noi s-au stins definitiv şi irevocabil. Ştim exact ce avem de făcut, în următoarele zile vom face şi câteva anunţuri pentru fiecare pas în parte şi suntem dispuşi să nu mai cedăm un milimetru în condiţiile" . 

Întrebat despre o eventuală Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale şi a abuzului în serviciu, Codrin Ştefănescu a declarat că anunţurile vor fi făcute publice începând de luni. 

"Vreau să mă credeţi când vă spun că avem un plan pe puncte. Ştim exact ce avem de făcut. Începând de luni o să comunicăm ce facem, este foarte mare aşteptarea de la noi din partea celor care ne-au votat şi a celor care ne susţin. În aceste ore începând de ieri şi până astăzi am primit cu toţii foarte multe mesaje în sensul acesta. Mesajul este unitar: nu cedaţi, nu daţi niciun milimetru înapoi, mergeţi până la capăt, noi suntem mult mai mulţi cei care vă susţinem decât cei foarte foarte puţini care vă critică, extrem de radicali şi de violenţi", a explicat acesta. 

Secretarul general adjunct al PSD a mai precizat că preşedintele Klaus Iohannis ar mai avea timp de  decizia în cazul revocării Laurei Codruţa Kovesi până săptămâna viitoare, în caz contrat fiind deja o strategie foarte clar stabilită. 

"Până la capăt înseamnă că trebuie să reinstalăm normalitatea în România. Legat de chestiunea cu suspendarea, ştiţi că sunt foarte multe opinii în partid. Trebuie mai întâi să vedem şi ce decide Iohannis. Să spună dacă e laie sau bălaie. Dacă nu o respectă, ştim exact ce avem de făcut, vom ieşi în secunda numărul doi în spaţiul public şi o să anunţăm între poporul român ce facem. Noi credem că e ultima săptămână în care domnul Iohannis va mai citi. S-a discutat că de data aceasta, fără să mai facem doi paşi înainte şi jumătate de pas înapoi, trebuie să mergem foarte rapid până la capăt. Avem susţinere populară, asta trebuie să înţeleagă cei care ne critică, le place sau nu le place. Dacă nu le place, vor veni la vot", a conchis Codrin Ştefănescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite