Barometrul vizibilităţii. Premierul Nicolae Ciucă, aflat în vârf. Primele locuri sunt dominate de miniştrii PSD

Barometrul vizibilităţii. Premierul Nicolae Ciucă, aflat în vârf. Primele locuri sunt dominate de miniştrii PSD

FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Primele zile la cârma Guvernului l-au adus pe Nicolae Ciucă pe primul loc în topul vizibilităţii. Premierul este urmat de mai mulţi miniştri PSD, printre care Alexandru Rafila şi Sorin Grindeanu, potrivit „Barometrului vizibilităţii” realizat de News.ro şi Klarmedia pe baza monitorizării presei scrise şi online. Miniştrii Economiei, Digitalizării şi Culturii ocupă ultimele locuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe primul loc se află prim-ministrul Nicolae Ciucă, cu 5.276 de menţiuni în presa scrisă şi online, vârful de vizibilitate fiind atins în a doua zi de la preluare mandatului, 26 noiembrie, şi în 30 noiembrie, zile în care a avut loc şedinţa de Guvern în care a fost aprobată rectificarea bugetară, a participat la preluarea portofoliului Apărării de către Vasile Dîncu, a reacţionat la recomandările OMS cu privire la varianta sud-africană a noului coronavirus, a vizitat şantierul drumului care va face legătura cu podul Giurgiu - Ruse şi a făcut declaraţii referitoare la certificatul verde.

Funcţia de ministru al Sănătăţii l-a propulsat pe Alexandru Rafila pe locul al doilea, cu o mai mare vizibilitate în zilele în care a anunţat măsuri pentru călătorii care revin din Africa de Sud şi a făcut mai multe declaraţii privind certificatul verde şi relaţia cu şeful DSU, Raed Arafat.

La mare distanţă, cu 1.914 menţiuni, este ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, al cărui mxim de vizibilitate a venit odată cu declaraţiile făcute după şedinţa de Guvern în care a fost adoptată rectificarea bugetară şi cu cele dintr-o emisiune televizată, în care a vorbit despre valoarea noului punct de pensie, subvenţia la gigacalorie şi banii împrumutaţi de guvernele anterioare.

Adrian Câciu este urmat de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, cu 1.600 de menţiuni, cele mai multe pe fondul discuţiilor referitoare la repatrierea românilor blocaţi în Africa de Sud şi al deschiderii  Lotului 2 al autostrăzii Sebeş. - Turda.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de obicei ocupant al locurilor 2 şi 3 în top, trece pe locul 5, cu 1.309 menţiuni în presa scrisă şi online, cele mai numeroase în 26 şi 29 noiembrie, odată cu declaraţiile privind banii primiţi de minister la rectificare şi în ziua în care a prezentat o demonstraţie video privind utilizarea testelor de salivă pentru depistarea infectării cu noul coronavirus în şcoli.

Ultimul cu peste 1.000 de referiri este ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu o mai mare vizibilitate în zilele în care a anunţat regulile pentru desfăşurarea ceremoniilor din 1 Decembrie, a comentat cazul poliţistului de la Giurgiu care ar fi cerut să fie recompensat cu un porc de 160 de kg şi a vorbit despre măsurile luate în contextul apariţiei variantei Omicron a noului coronavirus.

Destul de aproape de limita de 1.000 de menţiuni este ministrul Familiei, Gabriela Firea, vârfurile fiind în ziua preluării mandatului, când a vorbit despre portofoliul pe care îl deţine, despre banii primiţi la rectificare şi a lansat atacuri la adresa succesorului său la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.

Firea este urmată de Marius Budăi, Vasile Dîncu, Adrian Chesnoiu şi de Bogdan Aurescu, toţi regăsindu-se în jumătatea superioară a clasamentului. Pe ultimele locuri sunt Florin Roman, ministrul Digitalizării, Florin Spătaru, ministrul Economiei şi Lucian Romaşcanu, miinistrul Culturii. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările