AUR, despre noile buletine: „De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”

AUR, despre noile buletine: „De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”

Claudiu Târziu şi George Simion, liderii formaţiunii AUR. FOTO: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) ridică o serie de întrebări în legătură cu proiectul pilot lansat la Cluj Napoca cu privire la cărţile electronice de identitate. Formaţiunea se întreabă de ce nu apare tricolorul pe noile cărţi de identitate, dar şi de ce „sex” a fost înlocuit cu „gen”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alianţa pentru Unirea Românilor întreabă responsabilii cu noile cărţi de identitate de ce nu s-a realizat şi o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine: De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine? Este acesta încă un pas înainte spre ştergerea identităţii naţionale şi reeducarea populaţiei?”, se arată pe pagina de Facebook AUR. 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că toate programările în vedere obţinerii cărţii electronice de identitate pentru următoarele 30 de zile au fost epuizate încă din ziua lansării proiectului-pilot, la Cluj-Napoca. Astfel, aproximativ 450 de persoane au solicitat acest tip de document.

Premierul Florin Cîţu a lăudat iniţiativa MAI de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărţii Electronice de Identitate în municipiul Cluj-Napoca şi a precizat că este convins că acesta va fi extins la nivel naţional.

„Sunt convins că vom extinde acest proiect la nivel naţional, în termenul stabilit de 18 luni, astfel încât toţi românii să poată beneficia de Cartea Electronică de Identitate, un document ce oferă mai multă siguranţă privind datele cetăţenilor. România, hai că se poate!”, a transmis premierul Cîţu marţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările