UPDATE Gerea a depus jurământul de credinţă. Băsescu: Aveţi două misiuni importante: Oltchim şi Cuprumin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a trimis miercuri preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire în funcţia de ministru al Economiei a liberalului Andrei Gerea. Şeful statului a aprobat propunerea liberalilor şi a semnat decretul de numire a lui Gerea în funcţia de ministru al Economiei.


UPDATE:
Andrei Gerea a depus jurământul de credinţă. După ceremonia care a ţinut numai 4 minute, preşedintele Traian Băsescu s-a întreţinut pentru scurte momente cu premierul Victor Ponta, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, şi ministrul de Interne, Radu Stroe.

Traian Băsescu: Vă doresc succes, aveţi două misiuni importante, Oltchim şi Cuprumin. Sper să se deruleze procese transparente în favoarea companiilor.

UPDATE: Preşedintele Senatului Crin Antonescu nu a fost invitat la ceremonia de investitură a colegului său liberal, Andrei Gerea, în funcţia de ministru al Economiei. Până la această oră doar preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit invitaţie din partea Administraţiei Prezodenţiale.

La ultima depunere de jurământ, în cazul ministrului de Transporturi, Ramona Mănescu, Crin Antonescu a părăsit sala înainte de discursul preşedintelui Traian Băsescu.

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul pentru numirea lui Andrei-Dominic Gerea în funcţia de ministru al Economiei. Ceremonia de depunere a jurământului a fost programată la Palatul Cotroceni, la ora 17.00.

Şeful Guvernului a confirmat miercuri, pentru Agerpress, că a trimis la Palatul Cotroceni propunerea pentru conducerea Ministerului Economiei în persoana lui Andrei Gerea.

În cazul în care va accepta propunerea, şeful statului va semna un decret prezidenţial de numire în funcţia de ministru al Economiei a lui Andrei Gerea şi un altul de revocare a ministrului interimar de resort, Daniel Chiţoiu.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Andrei Gerea, a fost propus ieri (n.r. marţi) de liberali pentru a prelua funcţia de ministru al Economiei. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că propunerea a fost aprobată în Biroul Politic Naţional, în unanimitate, de către cei 58 de membri prezenţi la şedinţă.

„Este o variantă pe care am discutat-o şi cu premierul, este agreată“, a menţionat Antonescu.El a mai spus că este „un minister foarte greu, în general, într-o ţară care are principala problemă în zona economică“.

După ce propunerea a fost anunţată de Antonescu, Gerea a arătat că, în cazul în care va prelua portofoliul,  prioritatea sa va fi privatizarea Oltchim. „E o sarcină care mă onorează. Nu e de natură să mă cocoşeze, dar sper să fac faţă cu brio la încrederea acordată“, a mai spus Gerea.

Pe aceeaşi temă:

Andrei Gerea, propunerea PNL pentru Ministerul Economiei. Cine este înlocuitorul lui Vosganian

Antonescu, despre acceptarea de către Ponta a propunerii pentru Economie: Ce bine ne înţelegem noi doi!

Obiectivul lui Gerea: privatizarea Oltchim

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite