ANAF verifică trei firme care ar avea legătură cu firme sau afacerişti ruşi supuşi sancţiunilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ShutterstockFoto:
ShutterstockFoto:

ANAF verifică trei firme din România care ar avea legături cu o societate şi cu doi afacerişti ruşi supuşi sancţiunilor europene, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului României, Dan Cărbunaru. Inspectorii ANAF urmează să ia măsuri în acest sens.

"Cu privire la sancţiunile internaţionale impuse Rusiei, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este autoritatea competentă în cazul sancţiunilor de blocare a fondurilor sau a resurselor economice care se află în proprietatea, sunt deţinute de sau se află sub controlul, direct sau indirect, al persoanelor fizice ori juridice care au fost identificate ca fiind persoane sau entităţi desemnate.

Pe baza informaţiilor primite de la instituţiile abilitate, până în prezent, ANAF derulează proceduri specifice pentru un număr de  3 persoane juridice care ar putea avea legături cu 2 persoane fizice, respectiv o persoană juridică, listate în Regulamente/Decizii europene", a declarat Dan Cărbunaru.

Zeci de persoane, oameni de afaceri, jurnalişti, aproapiaţi ai preşedintelui rus, precum şi Vladimir Putin şi Dimitri Pescov, purtătorul său de cuvânt, au fost sancţionate de UE prin îngheţarea conturilor ca urmare a invadării Ucrainei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite