Alianţa USR-PLUS propune două zile pentru alegerile locale. Presadă: Vrem ca un număr cât mai mare de români să îşi poată exercita dreptul de a vota

Alianţa USR-PLUS propune două zile pentru alegerile locale. Presadă: Vrem ca un număr cât mai mare de români să îşi poată exercita dreptul de a vota

Florina Presada - FOTO Eduard Enea

Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS susţin organizarea alegerilor locale din toamnă pe parcursul a două zile pentru a avea un proces electoral corect şi accesibil tuturor cetăţenilor în condiţii de siguranţă sanitară.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Legea Guvernului privind alegerile locale intră luni în dezbatere la comisiile din Parlament, iar parlamentarii USR vor depune o serie de amendamente, dintre care cel mai important vizează desfăşurarea votului pe mai multe zile. Nu este doar o măsură susţinută de Alianţa USR PLUS, ci şi o măsură recomandată de către experţii în materie de alegeri. În condiţiile în care accesul în secţiile de votare se va face mai dificil, pentru că trebuie respectate măsurile de distanţare, mulţi dintre cetăţeni nu vor apuca să voteze”, arată reprezentanţii Alianţei într-un comunicat de presă remis, luni, news.ro.
 
Senatorul USR Florina Presadă a afirmat că votul timp de mai multe zile ar facilita procesul electoral şi ar veni în sprijinul românilor din Diaspora.
 
„Desfăşurarea votului pe mai multe zile va ajuta enorm la facilitarea votului. Votul pe mai multe zile a fost deja practicat pentru diaspora la alegerile prezidenţiale, iar evaluările arată că a funcţionat. Ne dorim ca un număr cât mai mare de români să îşi poată exercita dreptul de a vota, în siguranţă. De asemenea, noile autorităţi alese ale administraţiei publice locale au nevoie de cât mai multe voturi pentru legitimitate, mai ales că alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene se face într-un singur tur”, a declarat Florin Presadă, potrivit sursei citate.
 
De asemenea, Alianţa USR-PLUS consideră că este necesară clarificarea prevederilor privind creşterea numărului de secţii de votare, prin amenajarea în structuri uşoare de tip container, cu respectarea condiţiilor de siguranţă, dar şi extinderea procesului de votare cu urna mobilă pentru cetăţeni aflaţi în izolare sau carantină, care sigur nu se vor putea deplasa la secţii ca să voteze.
 
La finalul lunii iunie, premierul Ludovic Orban a anunţat, la Digi 24, că a fost adoptat un proiect de către Executiv care propune ca alegerile locale să se desfăşoare pe 27 septembrie. Liderul PNL a adăugat că alegerile parlamentare ar putea avea loc pe 6 decembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările