Alegeri Marea Britanie. Iohannis explică ce înseamnă pentru românii din UK rezultatul alegerilor parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că rezultatul alegerilor din Marea Britanie este foarte bun pentru românii de acolo, fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit să realizeze Brexitul, dar cu Acord. „Acum se pare că ne apropiem de această soluţie: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu Acord şi spre asta ne îndreptăm”, spune Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, înaintea participării la reuniunea Consiliului European, că este mulţumit de rezultatul alegerilor din Marea Britanie, „în sensul că există acum o majoritate clară care, sperăm noi cu toţii, va finaliza Brexitul, cu Acord, evident”.

Cum îi afectează pe românii din Marea Britanie rezultatul alegerilor parlamentare

„Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit şi cred că doresc şi în continuare, să realizeze Brexitul, dar cu Acord, acel acord negociat cu Uniunea Europeană, un acord bun care îi protejează pe românii noştri, le acordă drepturi semnificative şi de asta am spus de multe ori şi acum se pare că ne apropiem de această soluţie: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu Acord şi spre asta ne îndreptăm", a spus Iohannis.


Şeful statului a spus că joi au fost discutate două teme mari, problema climatică şi Cadrul Financiar Multianual. „(...) am hotărât, noi toţi împreună, să predăm pregătirea acestui buget Preşedinţiei Consiliului European fiindcă în măsura în care s-a lucrat la acest proiect până acum nu s-a obţinut progresul pe care l-am aşteptat. Deci, începând de acum, nu va mai fi această chestiune în răspunderea Preşedinţiei rotative, ci se va găsi la Preşedinţia Consiliului European", a afirmat Iohannis.

El a menţionat că şi vineri vor mai fi discuţii, dar nu „chiar aşa de complicate ca cele de aseară": se vor discuta chestiuni legate de Uniunea bancară şi va fi şi o discuţie pe Articolul 50, adică despre Brexit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite