AEP susţine un proiect de lege pentru reducerea numărului de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor la prezidenţiale

AEP susţine un proiect de lege pentru reducerea numărului de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor la prezidenţiale

Constantin Mituleţu-Buică. FOTO Inquam Photos

Preşedintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a declarat, pentru Mediafax, că va trimite o notificare grupurilor politice parlamentare cu privire la oportunitatea unui proiect de lege pentru reducerea la 20.000 a numărului de semnături necesare susţinerii candidaturii la alegerile prezidenţiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constantin Mituleţu-Buică a precizat pentru agenţia menţionată că are în vedere o iniţiativă legislativă prin care să fie redus la 20.000 numărul de semnături pentru susţinerea candidaţilor independenţi, cât şi pentru cei propuşi de către partide.
 
Preşedintele AEP a mai spus că ar vrea ca un astfel de proiect de lege să fie adoptat „ori în sesiune parlamentară de acum, fie în sesiunea de vară”.
 
În prezent, potrivit legii, numărul necesar de semnături pentru validarea candidaturii la alegerile prezidenţiale este de 200.000 pentru partidele politice şi de 100.000 pentru candidaţii independenţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: