Adevărul Live. Senatorul Dumitru Oprea, candidatul PNL la Primăria Iaşiului. Cum vrea să învingă PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PNL Dumitru Oprea a vorbit astăzi, la Adevărul Live, despre înscrierea sa în competiţia internă a liberalilor pentru postul de primar al municipiului Iaşi.

Principalele declaraţii:

Aţi mai vorbit cu Mihai Răzvan Ungureanu de când este la SIE?

Da, binenţeles.

Vor ieşenii un candidat de dreapta?

Pe municiu rezultatul a fost unul foarte bun în 2008 chiar dacă în unele comune au fost rezultate mai puţin convingătoare. Suntem al doilea judeţ din Moldova albastru. A fost o probă la prezidenţiale când judeţul s-au albăstrit. Iaşiul a fost capitală de război.

După ce aţi pierut alegerile aţi intrat într-un soi de umbră. Credeţi că aveţi forţa să câştigaţi?

Nu am intrat într-un con de umbră. Este o componentă foarte importantă la nivelul calificărilor europene. Am fost în Comisia de învăţământ în Parlamentul European. În Parlament am avut peste 1.400 de intervenţii în plen, de strigăte ale Opoziţiei. Cred că i-am încurcat foarte mult pe cei care au fost la guvernare. Mulţi rămân cu o singură luare de cuvânt. Ca să poţi să iei cuvântul, sunt 50-60 de puncte pe ordinea de zi. Noi aveam discutate toate puctele. Niciodată nu ridicau mâna în necunoştinţă de cauză cât am fost de lider de grup.

Credeţi că va mai candida Nichita?

După formele de manifestare, şi-a exprimat intenţia de a candida. Cea mai mare acuză a dumnealui este de ilegalitate.

Se zvoneşte că Mihai Chirica va fi candidatul PSD.

Ei au făcut parte din aceeaşi echipă. Domnul Mihai Chrica făcea rost de bani. Cât este de curat, va putea să demonstreze. Cel mai mare adversar al lui Chirica este Nichita acum. Este un bâlci inimaginabil. I-am terorizat cu întrebări, interpelări, în Parlament. Nichita a defrişat hectare întregi. Acolo sunt cinci parcări goale. Teii au fost componenta de suflet a multor ieşeni. Iaşiul era asociat mirosului de tei.

Care sunt proiectele dvs. pentru Iaşi?

Sloganul meu de campanie a fost în 2008: deschide Iaşiul. Este un oraş îngropat de viu. Iaşiul este minunat sub pământ. Are atâtea vestigii istorice. Tinerii iau drumul pribegiei pentru că Iaşiul nu a atras. Se poate exploata resursa umană dând de lucru.

De unde veţi lua banii pentru campanie?

Niciodată nu am încercat să fac lucrurile forţate. Din MO puteţi să vedeţi ce contribuţii au avut fiecare. Legea finanţării este, poate, mai bună. Am oferit balonaşe copiilor, carneţele, pixuleţe. Am fost pragmatic. Am bucurat un copil. Eu sunt profesor în domeniul tehnologiei informaţionale. Din 2007, eu am sugerat celor din anturajul meu ca avantahjele reţelelor de socializare să le folosească. Am avut blog de pe vremea aceea. Cu studenţii mei lucrez pe grupuri. Îmi admnistrez singur contul de Facebook.

Cât de sigur sunteţi că veţi pierde?

Că aş pierde-o eu este dureros pentru mine şi pentru familia mea. Cea mai mare pierdere va fi pentru ieşeni care vor un primar gospodar.

Emil Boc ar trebui să candideze?

Este obligat să candideze la Cluj. Ar putea candida şi independent, dar ar fi nedrept.

Au fost voci care au spus să facă un pas în spate pentru că a susţinut-o pe Elena Udrea.

Elena Udrea era de dreapta. Nu a fost o susţinere ciudată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite