Adevărul Live. Cum a plecat Roxana Wring din România în 1980: „Am acasă o notiţă pe care scrie: «Vă permitem să vă căsătoriţi cu un străin»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Wring FOTO Eduard Enea
Roxana Wring FOTO Eduard Enea

Roxana Wring, candidatul USB la Primăria Sectorului 3, care a ieşit pe locul doi, dar a reuşit să ajungă în Consiliul Local, a povestit, la Adevărul Live, cuma plecat din ţară în vremea comunismului, de ce a candidat la alegerile locale şi care e următorul pas pe care îl va face în politică.

Doamna Wring, aţi scos un scor bun la Sectorul 3.

Am scos 17% la alegeri, iar USB a scos în Consiliul Local  22%, deci avem 8 consilieri după redistribuire. Robert Negoiţă n-a fost prezent, în campanie, n-a participat la nicio dezbatere. 

Cum v-aţi decis să candidaţi la Sectorul 3?

Am făcut liceul Matei Basarab, deci cunosc zona din Sectorul 3, zona de case, unde s-a demolat foarte mult. E Sectorul de care eu mă simt legată. Şi am avut şi un motiv personal. În 2012, l-am cunoscut pe domnul Negoiţă, în calitate de ONG-ist, care a fost foarte amabil. Atunci domnul Negoiţă a promis aproape tot ce ceream noi - că nu betonează spaţii verzi - etc, apoi a făcut exact invers. 

Aveţi vreun om în partid care a mai făcut politică?

Niciunul dintre noi nu au făcut parte dintr-un partid politic. Au venit unii care voiau deja să fie candidaţi. Va fi o perioadă în care ne vom cunoaşte, în care vom arăta cât de competent este, apoi vom trage concluziile.Suntem noi-nouţi. Ziua megem la serviciul nostru, iar seara ne întâlnim. Eu sunt un caz mai special, am deja o bază materială. Mi-am petrecut 20 de ani în afaceri, în lumea anglo-saxonă, şi m-am trezit că simt nevoia să dau înapoi, să fac ceva. Începusem să intru în lumea civică în Anglia, dar eu sunt bucureşteancă şi sunt româncă. Am plecat din ţară în 1980, simţeam că mă sufoc. Am avut noroc că am avut un soţ englez. Mike, soţul meu, lucra aici. Eram la Predeal, schiam amândoi. Am terminat engleză-germană la Universitatea din Bucureşti. Am avut probleme să plec. Am o notiţă acasă în care scrie: „vi se refuză cererea“. Apoi, când au acceptat mi s-a spus: „vă permitem să vă căsătoriţi cu un străin“. Iar eu i-am spus lui Mike: „Uite, eu mă pot căsători cu oricine“. 

Cam câte luni staţi în România?

Până în 2055, veneam trei săptămâni, mă duceam la Londra şi tot aşa. Dar anul acesta n-am mai fost la Londra. Bucureştiul e oraşul în care eu locuiesc în acest moment. Dar Europa e deschisă. De aceea eu voi vota şi la Londra ca Anglia să rămână în UE. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite