Şeful Pentagonului, în vizită în România. Miercuri are întâlniri cu Iohannis şi cu ministrul Apărării şi merge la baza militară „Mihail Kogălniceanu”

Şeful Pentagonului, în vizită în România. Miercuri are întâlniri cu Iohannis şi cu ministrul Apărării şi merge la baza militară „Mihail Kogălniceanu”

FOTO EPA-EFE

Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin se întâlneşte miercuri, la Bucureşti, cu ministrul Apărării Nicolae Ciucă şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

”Secretarul american al Apărării Lloyd J. Austin III a ajuns în această seară la Bucureşti”, a anunţat marţi Ambasada SUA.

Conform ambasadei, miercuri dimineaţă, Secretarul Austin se va întâlni cu ministrul Apărării Naţionale Nicolae-Ionel Ciucă, cu preşedintele Klaus Iohannis, după care se va deplasa la baza militară „Mihail Kogălniceanu”, pentru o întâlnire cu trupele române şi americane aflate acolo.

MApN a precizat că ministrul Nicolae Ciucă şi oficialul american vor discuta despre situaţia de securitate din zona Mării Negre, despre temele reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care va avea loc la Bruxelles, precum şi despre evoluţia relaţiilor militare dintre România şi SUA, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări.

La sfârşitul întrevederii, Nicolae-Ionel Ciucă şi Lloyd J. Austin III vor susţine declaraţii de presă la sediul MApN, începând cu ora 10.15.

La ora 11.00, secretarul american al Apărării Lloyd J. Austin III va fi primit de către preşedintele Klaus Iohannis.

Lloyd J. Austin III a fost confirmat în funcţie la începutul acestui an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările