Şeful Cancelariei premierului s-a întâlnit cu o delegaţie a Consiliului Europei. Discuţiile au vizat executarea hotărârilor CEDO, la care România are întârzieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Şeful Cancelariei premierului, Mircea Abrudean, a avut marţi o întrevedere cu o delegaţie a Consiliului Europei, condusă de Christophe Poirel, responsabil pentru executarea hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Motivul întâlnirii a fost  evaluarea stadiului executării hotărârilor CEDO, în contextul în care România înregistrează unele întârzieri în implementarea anumitor hotărâri ale Curţii.

„Şeful Cancelariei Prim-ministrului a dat asigurări asupra atenţiei Guvernului şi eforturilor susţinute ale autorităţilor române de a proceda la corectarea rapidă a întârzierilor în cauzele complexe  care nu şi-au găsit soluţionare de foarte multă vreme.

Demnitarul a evidenţiat importanţa executării de către statul român a hotărârilor Curţii, afirmând că îndeplinirea acestei obligaţii este menită şi să consolideze încrederea cetăţenilor în instituţiile statului”, a transmis Guvernul, printr-un comunicat de presă.

Mircea Abrudean a subliniat că executarea hotărârilor CEDO reprezintă „un fundament esenţial al consolidării şi funcţionării eficiente a statului de drept, obiectiv pe care actualul Guvern şi l-a asumat ferm şi responsabil”. În cadrul discuţiei a fost subliniată importanţa acordării unei atenţii prioritare acelor cauze naţionale care sunt legate de respectarea drepturilor cetăţenilor la proprietare, a drepturilor societăţilor private, dar şi în general, la respectarea drepturilor fundamentale ale omului în România.

„Totodată, părţile au reafirmat principiul de bază al funcţionării statului, conform căruia cetăţenii sunt egali în faţa legii, iar statul este responsabil de asigurarea măsurilor adecvate şi corecte pentru asigurarea respectării acestui principiu fundamental”, mai transmite Executivul. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite