Şedinţă BEx a PNL. Cîţu, aşteptat să-şi anunţe decizia, după ce mai mulţi lideri ai partidului i-au cerut demisia din fruntea partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL Florin Cîţu este aşteptat să-şi anunţe decizia, sâmbătă, după ce mai mulţi lideri ai formaţiunii i-au cerut să se retragă de la conducerea formaţiunii. Liderul a convocat o şedinţă a Biroului Executiv al partidului, şedinţă în care, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat deja că îşi va anunţa demisia.

„Toate documentele care au venit la partid erau adresate preşedintelui partidului pentru solicitare de BEx. În partid avem o regulă”, a declarat liderul PNL, vineri, anunţând că convocarea BEx, sâmbătă, de la ora 12.00, cu prezenţă fizică, unde a afirmat că va face mai multe anunţuri.

Voi anunţa şi decizia mea, tot ce vom face. (...) Sunt dezamăgit de această situaţie, pentru că sunt oameni cu care am pornit la drum acum şase luni de zile. Am pornit pentru un proiect, plec în SUA reprezentând România cu câteva întâlniri foarte bune, mă întorc acasă cu această situaţie fără să avem o discuţie", a mai spus Florin Cîţu. 

Liderii din gruparea anti-Cîţu din PNL au decis, într-o altă şedinţă BEx a PNL, convocarea unui Consiliu Naţional, duminică, 3 aprilie. În această şedinţă ar urma să aibă loc votul pentru organizărea unui Congres Extraordinar privind alegerea unei noi conduceri, în condiţiile în care majoritatea liderilor judeţeni vor înlăturarea lui Florin Cîţu. De altfel, pentru convocarea Consiliului Naţional au semnat documentul nu mai puţin de 39 de preşedinţi de filiale.

Florin Cîţu a precizat că şedinţa de Birou Executiv, organizată vineri, 1 aprilie, nu ar fi fost convocată statutar, nefiind un demers al său sau al secretarului general, Dan Vîlceanu.

Dan Vîlceanu, a anuţat că va demisiona din funcţia de secretar general al partidului, după ce sâmbătă, a stat jumătate de zi la sediul din Modrogan al PNL, acolo unde a avut discuţii cu Florin Cîţu. 

La ora 12.00, oră la care era convocată şedinţa PNL, la sediul partidului erau prezenţi doar preşedintele PNL, Florin Cîţu, secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu şi Theodor Stolojan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite