Începe campania electorală pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie. Scrutin, în 36 de localităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri Locale Partiale FOTO Arhiva
Alegeri Locale Partiale FOTO Arhiva

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, sâmbătă, începe campania electorală pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie. Aceasta se va încheia sâmbătă, 26 iunie, la ora 7.00. Vor avea loc alegeri în 36 de localităţi, între care şase oraşe. Se vor alege 35 de primari, iar într-o comună din Dâmboviţa au loc alegeri pentru Consiliul Local.

În aceste comune şi oraşe sunt permise acţiuni electorale, în aer liber, cu 1.000 de participanţi, dacă aceştia sunt vaccinaţi, poartă mască, dacă se asigură 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi dacă rata de infectare nu depăşeşte 3 la mie. Liderii centrali ai partidelor susţin candidaţii şi fac vizite în ţară.

Campania electorală pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie începe sâmbătă, la ora 07.00 şi se va încheia sâmbătă, 26 iunie, la ora 7.00.

Pe durata campaniei, potrivit deciziei CNA, ”candidaţii şi reprezentanţii partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi candidaţii independenţi, denumiţi în continuare competitori electorali, au acces gratuit la posturile de radio şi de televiziune, publice şi private (...) Radiodifuzorii publici şi privaţi sunt obligaţi să asigure desfăşurarea unei campanii electorale echitabile, echilibrate şi corecte pentru toţi competitorii electorali, respectând următoarele principii:

a) echitate — toţi candidaţii trebuie să aibă posibilitatea de a se face cunoscuţi electoratului;

b) echilibru în prezentarea activităţilor de campanie ale competitorilor electorali;

c) corectitudine — toţi competitorii electorali să beneficieze de un tratament obiectiv şi echidistant”. 

Prin HG de prelungire a stării de alertă, Guvernul a decis că este permisă organizarea de manifestări electorale. 

”La nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori se permit organizarea şi desfăşurarea în aer liber a evenimentelor/întrunirilor în cadrul campaniei electorale aferente alegerilor locale parţiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea unui număr de până la 1.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Activităţile sunt interzise la nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori”, se arată în Hotărârea de Guvern.

În 27 iunie, vor avea loc alegeri în 36 de localităţi, între care şase oraşe. Se vor alege 35 de primari, iar într-o comună din Dâmboviţa au loc alegeri pentru Consiliul Local.

  • Circumscripţiile electorale în care se organizează alegeri locale parţiale pentru primari:
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite