Pensiile speciale pentru parlamentari, eliminate. Orban: „Parlamentul reintră în slujba cetăţeanului. E doar primul pas”. Cine nu a vrut să voteze

Pensiile speciale pentru parlamentari, eliminate. Orban: „Parlamentul reintră în slujba cetăţeanului. E doar primul pas”. Cine nu a vrut să voteze

Liderii celor mai mari partide din Parlament sunt de acord cu eliminarea pensiilor speciale pentru aleşii din legislativ. FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi a Senatului a votat pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Forma adoptată de formaţiunile din legislativ a fost cea înaintată de PSD. 357 de voturi au fost înregistrare „pentru” pentru eliminarea pensiilor speciale, UDMR fiind singura formaţiune care nu a vrut să voteze.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, fiind aleasă iniţiativa PSD.
 
„Suntem într-un moment în care Parlamentul are ocazia să reintre în slujba cetăţeanului român, are ocazia  să arate că cine împarte, nu-şi face parte. Arătăm că legile sunt făcute pentru cetăţeni. V-aţi bătut ca într-un concurs de frumuseţe, ca să se dezbată proiectul dvs., al PSD. Astăzi trebuie să fie doar primul pas. trebuie să facem ordine în legislaţia din domeniu. Trebuie atacată frontal toată legislaţia în domeniul pensiilor speciale”, a declarat Ludovic Orban.
 
UPDATE Aleşii de la Comisia de statut au ales să meargă pe varianta proiectului PSD pentru eliminarea pensiilor speciale, dar au preluat şi un amendament de la USR-PLUS. Raportul comisiei urmează să fie votat în plenul reunit.
 
**
Comisia pentru statut se va întâlni imediat după validarea ei pentru a da un raport pe proiectele de legi privind desfiinţarea pensiilor speciale ale Parlamentarilor. 
 
„Birourile permanente reunite au decis să trimită către Comisia de statut cele trei proiecte de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale. Unul iniţiat de PNL, unul de USR PLUS şi unul iniţiat de PSD", a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.
 
Întrebat de ce s-a decis introducerea mai multor proiecte cu acelaşi obiectiv, Orban a spus că importantă este decizia şi nu contează care proiect va fi adoptat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările