LIVE VIDEO Orchestra Filarmonică din Liverpool, în direct pe adevărul.ro, de la ora 19.30

LIVE VIDEO Orchestra Filarmonică din Liverpool, în direct pe adevărul.ro, de la ora 19.30

Orchestra Filarmonică din Liverpool.           Foto: enescu.tvr.ro

În această seară, în seria „Mari orchestre ale lumii“, la Sala Mare a Palatului, va avea loc al doilea concert susţinut de Orchestra Filarmonică din Liverpool, dirijată de Vasily Petrenko, împreună cu pianistul Simon Trpčeski şi Corul Filarmonicii „George Enescu“, sub bagheta lui Ion Iosif Prunner.


Dirijorul Vasily Petrenko, născut în 1976, a studiat la Şcoala de Muzică din Sankt Petersburg, cea mai veche şcoală din Rusia, şi la Conservatorul din Sankt Petersburg. De asemenea, a participat la cursuri de măiestrie cu personalităţi precum Ilya Musin, Mariss Jansons, Yuri Temirkanov şi Esa-Pekka Salonen. Între 1994 şi 1997, Petrenko a fost dirijor rezident la Opera de Stat din Sankt Petersburg. Printre distincţiile obţinute se numără: Premiul I la Competiţia de Dirijat Coral „Şostakovici“ din Sankt Petersburg şi Premiul I la cea de-a VI-a ediţie a Competiţiei Internaţionale de Dirijat „Cadaques“ din Spania. Între 2004 şi 2007, a fost numit Dirijor Principal la Orchestra Academică de Stat din Sankt Petersburg. În stagiunea recentă, Petrenko a dirijat multe orchestre din Rusia, inclusiv Filarmonica din Sankt Petersburg şi Filarmonica din Moscova. 

Ora 19.30

Orchestra Filarmonică din Liverpool
Sala Mare a Palatului
 Mari orchestre ale lumii
Dirijor: Vasily Petrenko 
Dirijorul Corului: Ion Iosif Prunner 
Solist: Simon Trpčeski – pian
Lucrări:
Rahmaninov – Concertul pentru pian şi orchestră nr. 3 în re minor op. 30
Enescu – Simfonia nr. 3 în Do Major op. 21
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările