Un hoţ român care a dat spargeri în Franţa purtând mască chirurgicală: „De unde ştiţi că am fost eu?”

Un hoţ român care a dat spargeri în Franţa purtând mască chirurgicală: „De unde ştiţi că am fost eu?”

Un român condamnat la închisoare pentru mai multe jafuri în Franţa a susţinut în faţa judecătorilor că nu putea fi identificat întrucât hoţul purta o mască de protecţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Românul, de 35 de ani, a fost judecat pentru două furturi. La 20 iunie, el a plecat cu peste 4.000 de euro dintr-o bijuterie din Blois, oraş din centrul Franţei. Cu ajutorul unui complice, care i-a distras atenţia proprietarului cerându-i informaţii despre un obiect din vitrină, hoţul s-a strecurat în magazin şi a luat bijuterii din spatele vânzătorului. 
 
Două săptămâni mai târziu, cei doi au aplicat aceeaşi tactică într-o staţiune de la Atlantic, La Baule-Escoublac, de unde au plecat cu peste 5.000 de euro, pe care i-au luat din casieria unui bar. Localul avea însă cameră de supraveghere şi proprietarul l-a identificat pe român după ce poliţia i-a prezentat fotografiile a nouă suspecţi.
La tribunal, românul a negat că este autorul furturilor şi a susţinut că nu putea fi identificat. „Nu eram eu, ăla nu eram eu! Cum puteţi spune că eram eu, dacă omul de pe înregistrarea video poartă o mască de protecţie?!”, a declarat el indignat în faţa judecătorilor. „N-aveţi nicio şansă, v-am recunoscut de două ori”, i-a replicat preşedintele tribunalului. 
 
În plus, telefonul mobil al românului a emis semnale care arătau că a fost în zona celor două localităţi exact la datele la care au fost comise furturile. „O dublă coincidenţă”, după cum a subliniat procurorul
Bărbatul mai fusese însă condamnat pentru fapte similare în 2013 şi 2014.
 
El figura pe o listă a persoanelor căutate, le-a declarat poliţiştilor de frontieră că voia să se întoarcă la Bucureşti, la familia sa, pentru a o convinge să vină în Franţa. Asupra lui avea 2.000 de euro în bani lichizi, scrie Le Parisien. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările