Tribunalul Prahova a respins cererea formulată de Sebatian Ghiţă de revocare a arestării preventive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghita ilustratie FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sebastian Ghita ilustratie FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Magistraţii Secţiei Penale a Tribunalului Prahova au respins, marţi, ca neîntemeiată, cererea fostului parlamentar Sebastian Ghiţă de revocare a măsurii arestării preventive, se arată într-un comunicat de presă transmis de Tribunalul Prahova. Decizia nu este definitivă.

"Prin încheierea pronunţată de Secţia Penală a Tribunalului Prahova, la data de 28.08.2018, în dosarul nr. 3913/105/2018, instanţa a respins, în baza dispoziţiilor art.242 Cod procedură penală, cererea de revocare a măsurii arestării preventive, formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, ca fiind neîntemeiată', se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, decizia judecătorilor poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Sebastian Ghiţă a solicitat revocarea măsurii arestului preventiv luată faţă de el pe motiv că probele din dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie ar fi fost fabricate.

În urmă cu o săptămână Curtea de Apel de la Belgrad a respins, într-o decizie definitivă, cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, arestat în capitala Serbiei în aprilie 2017 în baza unui mandat de arestare emis de România.

În 27 iulie, Curtea Supremă a Serbiei a respins solicitarea Ministerului român al Justiţiei privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă, precizând că Ministerul de Interne sârb i-a acordat lui Ghiţă azil, considerând că acesta este persecutat din raţiuni politice.

În luna mai Parchetul General confirma că procurorii DNA Ploieşti, Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt urmăriţi penal pentru complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare. Cei doi sunt suspectaţi că „ar fi constrâns o persoană să întocmească în fals o sesizare şi documente care să susţină cele reclamate în conţinutul acesteia”. 

Potrivit anchetatorilor documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare. Potrivit Mediafax, care citează surse judiciare, documentaţia întocmită de cei doi procurori a vizat solicitarea extrădării fostului deputat Sebastian Ghiţă, inculpat în nu mai puţin de cinci procese penale.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite