Nevasta lui Rudel Obreja susţine că acesta are cancer: „Soţul meu este în stare critică la spital”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Afirmaţia a fost făcută de soţia lui, vineri, la România TV. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, care a fost condamnat în luna aprilie la cinci ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

„Soţul meu este în stare critică la spital. A fost dus la spital în afara penitenciarului foarte târziu, după multe cereri făcute de soţul meu către doctorul din Penitenciarul Jilava, doctorul Pădurean Lucian. Este prizonier cu gardian în cameră 24 de ore din 24. Stă acolo şi când este consultat de medic, nu i se respectă secretul actului medical, nu i se respectă dreptul la convorbiri telefonice cu familia chiar dacă legea îi permite. Din 22 iunie, de când a fost internat, el nu poate comunica prin telefon, normal, omeneşte cu familia”, a declarat soţia lui Rudel Obreja într-o intervenţie telefonică la România TV.

Nevasta fostului preşedinte al Federaţiei de Box a spus că Rudel Obreja „s-a plâns că are nişte dureri” abdominale şi că a fost plimbat printre spitale în ultimele luni, de când a fost încarcerat, până când i s-a pus diagnosticul, la finalul lunii iunie. „După ce a fost tratat cu indiferenţă mult timp, a fost trimis în Penitenciarul Jilava fără să i se facă nimic după carantina din Rahova. După mutare, s-a plâns în continuare de dureri abdominale care radiau în spate. La un moment dat a fost trimis la Spital Penitenciar Rahova, unde este tratat de scolioză. După multe insistente, este trimis la Spitalul Bagdasar Arseni, dar acolo i se spune că nu au secţie de gastro. L-au trimis, i-au făcut o ecografie abdominală şi şoc, are abdomen normal conformat. Îl retrimite în penitenciar la Jilava. Din nou acuză dureri, a fost din nou dus… Abia pe 22 iunie a fost trimis la Spitalul Floreasca, unde în urma unei ecografii abdominale în UPU se hotărăşte internarea pentru că acolo apare ceva”, a afirmat nevasta lui Obreja. 

„După Computerul Tomograf, la patru zile distanţă, se confirmă acest diagnostic îngrozitor: cancer. Deci oamenii îl tratau în penitenciar cu NoSpa pentru scolioză şi omul avea cancer”, a continuat soţia lui Rudel Obreja.

În acelaşi dosar ”Gala Bute” este condamnată la 6 ani de închisoare şi Elena Udrea, alături de Tudor Breazu (3 ani). Pedepse cu suspendare au primit Ştefan Lungu, fost consilier (1 ani şi 6 luni), Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării (4 ani), Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii (3 ani), Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme (2 ani şi 6 luni). În cazul fostului ministru al Economiei Ion Ariton s-a menţinut achitarea.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către Corin Boian, martorul şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. De asemenea, instanţa a hotărât sechestrarea în folosul statului de la Elena Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei. 

De asemenea, instanţa a mai decis ca Rudel Obreja să achite în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Euro Box Promotion SRL ( fosta SC Europlus Computers SRL), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 cu titlu de despăgubiri civile. Acestuia i se confiscă şi suma de 3.000.000 lei. 

Dosarul „Gala Bute”

Pe 21 aprilie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să o trimită în judecată pe Elena Udrea sub acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Elena Udrea, în perioada în care era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acesteia (Ştefan Lungu, consilier personal al ministrului, Ana Maria Topoliceanu, director CNI, Gheorghe Nastasia, secretar general al ministerului şi Tudor Liberiu Breazu, asistent personal) ar fi primit, cu ştiinţa Elenei Udrea, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de minister.

Sumele obţinute ar fi intrat fie nemijlocit în posesia Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta. Udrea şi-ar fi exercitat atribuţiile în mod nelegal şi i-ar fi determinat şi pe alţi funcţionari din cadrul ministerului să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la Gala Bute, prejudiciind bugetul ministerului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite