Sindicatul Naţional Sport şi Tineret va protesta miercuri în faţa Ministerului Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) a anunţat că organizează miercuri, între orele 11.00 – 13.00, un miting de protest la Ministerul Muncii, acţiune la care vor participa aproximativ 300 de membri din toată ţara.

SNST continuă seria acţiunilor de protest împotriva discriminărilor salariale vădite la care sunt supuşi angajaţii din Sport şi Tineret, în raport cu celelalte categorii de personal plătit din fonduri publice şi împotriva nesoluţionării, nesusţinerii şi neimplicării instituţiilor în rezolvarea problemelor salariale ale angajaţilor din acest domeniu de activitate. Concret: vechimea în muncă nu contează, au scăzut veniturile antrenorilor prin tăierea indemnizaţiei de lot naţional, neplata muncii în zilele de sămbătă şi duminică, funcţiile specifice nu sunt încadrate corespunzător, inexistenţa sporurilor pentru condiţii de muncă, iar studiile superioare nu au importanţă. Deşi Legea salarizării a suferit mai multe corecţii, personalul din domeniu nostru a fost sistematic ignorat şi exclus", arată un comunicat de presă. 

Potrivit sindicaliştilor, memoriile şi solicitările înaintate către Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor, în care sunt expuse problemele cu care se confruntă angajaţii din sistem au rămas fără răspuns.

Ei ameninţă cu boicotarea competiţiilor sportive.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite