Sindicatul Europol: 264 de angajaţi ai MAI au fost infectaţi, dar numărul a fost ascuns. Şi poliţiştii ar trebui să primească spor de risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Poliţia Română
FOTO Poliţia Română

Sindicatul Europol a transmis, marţi seară, că 264 de angajaţi ai Ministerului de Interne au fost confirmaţi cu coronavirus, 161 dintre aceştia fiind internaţi în spital.

”Ministerul Afacerilor Interne a ţinut ascuns numărul de angajaţi care sunt infectaţi cu noul coronavirus, deşi majoritatea dintre poliţişti au fost în linia întâi, iar riscul de infectare era iminent”, au transmis sindicaliştii. Aceştia consideră că, la fel ca personalul medical, poliţiştii ar trebui să primească spor de risc.

”Încă de la începutul pandemiei, Ministerul Afacerilor Interne a ţinut ascuns numărul de angajaţi care sunt infectaţi cu noul coronavirus, deşi majoritatea dintre poliţişti au fost în linia întâi, iar riscul de infectare era iminent”, a transmis, marţi seară,Sindicatul Europol, care a precizat că a transmis o solicitare MAI pentru a afla numărul de angajaţi infectaţi.

Potrivit datelor primite de la MAI, Sindicatul Europol anunţă că 3.196 angajaţi ai MAI sunt în autoizolare/carantină, iar 1963 au ieşit până acum din izolare sau carantină.

”Numărul total de angajaţi M.A.I. spitalizaţi este de 161. Numărul celor care au fost externaţi este de 64. Numărul total de angajaţi din cadrul M.A.I. confirmaţi cu virusul COVID-19 este de 264”, a transmis Sindicatul Europol.

Sindicaliştii afirmă că şi poliţiştii ar fi trebuit să beneficieze de stimulent de risc.

”Aşa cum pentru cadrele medicale din prima linie, prin ordonanţă de urgenţă, s-a acordat stimulent de risc, şi angajaţii MAI aflaţi în prima linie trebuiau să beneficieze în aceeaşi măsură de acest stimulent. Iar cifrele cu angajaţii MAI infectaţi/carantinaţi sau izolaţi arată în mod clar că riscurile la care sunt supuşi aceştia în exercitarea atribuţiilor de serviciu sunt incomensurabile. Numărul angajaţilor MAI infectaţi cu SARS-CoV- 2 aflaţi în prima linie creşte simţitor de la o zi la alta din cauza misiunilor specifice pe care aceştia le desfăşoară, fie în stradă sau la frontierele ţării”, au mai transmis sindicaliştii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite