VIDEO Silviu Predoiu, fostul şef al SIE despre #Teleormanleaks: Sunt convins că nu serviciile au fost în spatele valizei cu documente

VIDEO Silviu Predoiu, fostul şef al SIE despre #Teleormanleaks: Sunt convins că nu serviciile au fost în spatele valizei cu documente

Silviu Predoiu Foto Eduard Enea

Generalul Silviu Predoiu, fost şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), a declarat, în cadrul unui interviu pentru „Adevărul”, că în opinia sa celebra valiză cu documente de la societatea TelDrum ajunsă la jurnaliştii de la Rise Project nu este o operaţiune a „serviciilor”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul şef a SIE a susţinut că formularea generală „servicii”, folosită în astfel de cazuri, este cea care permite uşurinţa cu care circulă astfel de teorii.
 
„ În servicii totul se raportează şi se decontează. Se pune întrebarea: cine a discutat cu oamenii din curte? Nu ştiu cine a dus, cine a găsit-o şi sincer nu mă interesează. Mi se pare că e o greşeală plecând de la „se bănuieşte că serviciile”. Nu cred că serviciile sunt implicate. Convingerea mea e că nimeni din servicii şi-ar permite să se bage în poveste”, a declarat Silviu Predoiu.
 
   
 
Cine este Silviu Predoiu
 
Silviu Predoiu (n. 5 august 1958, Bucureşti) a îndeplinit de patru ori funcţia de director interimar al Serviciului de Informaţii Externe, în perioadele 20 iulie - 4 octombrie 2006, 19 martie – 5 decembrie 2007, 23 septembrie 2014 - 30 iunie 2015 şi 26 septembrie 2016 - 5 iulie 2018.
 
Silviu Predoiu are 60 ani şi a fost prim-adjunct al directorului SIE din noiembrie 2005, până în luna august a acestui an, când a fost trecut în rezervă de preşdintele Iohannis. A absolvit Facultatea de Geologie-Geografie a Universităţii Bucureşti, cursuri postuniversitare în specializările ”Jurnalism” - în cadrul SNSPA şi ”Gestiunea proiectelor” în cadrul ASE, precum şi programe de pregătire specifică organizate de serviciile partenere nord-atlantice.
 
A parcurs toate etapele unei cariere operative şi a desfăşurat activitate operativă pe mai multe linii de muncă – contraspionaj extern, combaterea criminalităţii organizate, antiterorism, protecţie internă. Începând cu anul 2000 a îndeplinit succesiv funcţiile de şef direcţie, şef direcţie generală şi adjunct al directorului SIE.
 
A fost avansat în gradul de general de brigadă în 2004 şi înaintat în gradele de general-maior în 2006, general-locotenent în 2008 şi general în 2011. Pentru rezultatele foarte bune obţinute în carieră, Predoiu a fost decorat cu Ordinul Naţional ”Steaua României” şi Ordinul Naţional ”Pentru Merit”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările