Diaspora, batjocorită iar la vot. Mii de români stau la cozi kilometrice în faţa secţiilor de votare din străinătate  FOTO VIDEO

Diaspora, batjocorită iar la vot. Mii de români stau la cozi kilometrice în
faţa secţiilor de votare din străinătate 
FOTO VIDEO

Praga/ Foto: Aida Boldeanu

Cozi la secţiile de votare din mai multe oraşe importante din UE. Românii s-au aşezat la rând pentru a vota la alegerile europarlamentare şi la referendumul pe justiţie.

GALERIE FOTO

Românii din diaspora s-au mobilizat de la prima oră a dimineţii la secţiile de vot organizate în străinătate. Cei care au mers la vot au postat pe reţelele de socializare fotografii şi videoclipuri cu cozile formate.

UPDATE 19:30 Români aflaţi la coadă la secţia de votare din Pordenone, organizată în biblioteca oraşului, au declarat pentru Adevărul că votul propriu-zis nu durează mult, însă procesul este îngreunat de faptul că trebuie completate listele cu datele personale ale fiecărui cetăţean, care trebuie semnate.

 

UPDATE 18:38  Unui român din Germania, care a stat ore bune la coadă pentru a vota la secţia deschisă în Karlsruhe, i s-a făcut rău, dar a refuzat să plece cu ambulanţa până nu a votat.

 

UPDATE 17.55 Cozi uriaşe sunt şi în capitala Cehiei, Praga.

Foto: Aida Boldeanu

UPDATE 16:22 Cozi uriaşe la Londra

 

UPDATE 13.27: La Castellón , Spania, a intervenit poliţia la una din secţiile de votare. Românca Roxana Gîrdan a postat pe reţeaua de socializare mai multe fotografii şi un filmuleţ. „La Castellón, unde e cea mai mare comunitate de romani din Spania, se strigă „hoţii. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi pentru că se înaintează foarte greu, mai sunt foarte multe persoane care vor să voteze şi autorităţile nu vor să suplimenteze ştampilele de vot! A venit deja politia sa vadă ce se întâmplă!

Off offf... Autorităţile române ne pun mereu în situaţii jenante în fata Europei.“

UPDATE  14.45: Coadă la votare la Londra. Antonia Diaconu, pe Facebook: „Toţi vor să voteze! Toţi ar trebuie să aibă şansa asta!“ (foto jos)

UPDATE  14.01: Coadă la Secţia de votare din Barking Londra, Marea Britanie (foto Sonia-Elena Bădulescu)

UPDATE  13.49: Românii stau la rând şi la Stuttgart, Germania (foto jos)

UPDATE  13.41: Românii stau la rând şi la Ingolstadt, Germania (foto jos)

UPDATE 13.34: Cozi incredibile şi la Secţia de votare de la Stratford, Marea Britanie (foto deschidere)

UPDATE 13.26: Cozi la Secţia de vot din Moncalieri, lângă Torino (foto jos)

 

UPDATE 13.14: Dana Copariu semnalează o situaţie inacceptabilă la o secţie de vot din Castellon de la Plana, Spania: „Românii din diaspora asteaptă cu nerăbdare să voteze...în Castellon de la Plana ,sunt 3 ştampile pentru aproximativ 70.000 de oameni...CUM E POSIBIL AŞA CEVA? Organizarea lasă de dorit,oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că aşteaptă până la 22 seara,doar să aibă DREPTUL LA VOT.NE PUTEŢI AJUTA?? Aici, oamenii sunt dornici să voteze...daca se vor închide uşile...o să iasă iar cu scandal, vrem CIVILIZAŢIE, AŞTEPTĂM, DAR SĂ NE GATANTEZE CĂ TOŢI PUTEM VOTA. Renunţăm la DUMINICA ÎN FAMILIE, NU PETRECEM TIMP CU COPIII, MĂCAR  SĂ PUTEM VOTA PENTRU EI. MULŢUMIM.

UPDATE 13.02: Şi la Madrid cozile s-au întins pe zeci de metri. Iată o coadă de la Secţia de votare din Torrejon de Ardoz (foto jos)

UPDATE 12.56: Românii din oraşul francez Montrouge care au mers la vot, la o secţie de votare a cărei adresă era afişată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, au avut parte de o surpriză:  „Odată ajunşi pe rue François Ory 92120, adresa trecută pe site, românii au găsit un hotel care nu avea nicio legătură cu procesul electoral. Decişi să voteze, românii au dat telefoane la alte secţii din Franţa şi au aflat că, de fapt, secţia din Montrouge era la o altă adresă, aflată la aproximativ 2 kilometri de hotelul la care făcuseră coadă de dimineaţă. Ulterior, angajaţii hotelului au afişat la intrare un anunţ în care alegătorii români erau îndrumaţi la adresa corectă“, informează ProTV.

UPDATE 12.34: Andrei Lupu, membru al PLUS, semnalează o situaţie inedită apărută la Madrid. „La Madrid s-a umplut urna cu voturi. La propriu, nu mai e loc să fie introduse buletine. Aşa că s-a suspendat votul“, scrie Andrei Lupu.

Eftimie Daniel Dragoş postează o fotografie de la Ambasada din Paris unde stau la rând zeci de persoane ca să voteze, iar Cristian Cartus afirmă că, la Harrow, Londra: „Până am votat, s-a triplat coada“ (foto jos)

UPDATE 12.22: Şi la Luxemburg este mare aglomeraţie la secţia de votare. Un român a urcat pe o reţea de socializare următoarea postare: „Ambasada României în Luxemburg. Ora locală 11:10. Coada maşinilor parcate se întinde pe 3 kilometri. Organizarea e bine pusă la punct.“(foto jos)

 

UPDATE 12.15 Cozi imense sunt şi în capitala Olandei, la Amsterdam. „Secţie Diemen, Amsterdam. Coada rezistă. #26mai #diasporavoteaza”, a scris jurnalista Diana Oncioiu pe pagina ei de Facebook.

 

UPDATE 11.42:  Un român din Marea Britanie se plânge că la Doncaster ritmul de vot este foarte mic şi oamenii aşteaptă foarte mult.

Czarva Francisc: Bună ziua! În Doncaster UK este o bătaie de joc la secţia de vot, intră o persoană la fiecare 5 minute. În ritmul acesta nu votează 200 de persoane până la închiderea urnelor. Vă rugăm să ne ajutaţi cumva, de aici nu putem face nimic. Stăm în ploaie şi nu suntem siguri că ne putem exercita dreptul de a vota! Nu se poate aşa ceva, intră câte o persoană, până nu termină nu intră altcineva!“, ne-a transmis Czarva Francisc

 UPDATE 11.20: Coadă de câteva sute de oameni şi la Karlsruhe, Germania (foto jos)

 

Coadă de sute de persoane la vot la Karlsruhe în Germania

 

La Munchen, la ora 7:00, erau circa 200 de români în faţa consulatului României, iar la Roma şi mai mulţi aşteptau în faţa Ambasadei României, în ciuda ploii. Şi la Milano şi Torino, Dublin, situaţia este cam aceeaşi.

Iată ce scrie Oana Toiu, pe reţeaua de socializare Facebook:

Coada la Munich la 7 am, când s-a deschis secţia (poza 1)

Coada la Stuttgart (poza 2)

LE: În România la 09.00 au votat deja primii 600.000

La Bruxelles, românii au ocupat şi trotuarul de lângă secţia de votare.

Primele urne de vot s-au deschis în Noua Zeelandă, sâmbătă, la 22.00, ora 7.00, ora României duminică.

Mii de persoane au anunţat, tot pe reţelele de socializare, că vor face sute de kilometri duminică pentru a vota. 

Bogdan Deleanu scrie pe pagina de FacebooK: Diaspora stă la cozi! Japonia, Germania, Suedia, Olanda, Irlanda, Austria, Italia, Belgia, Norvegia, Anglia, Spania! Voi din ţară puteţi vota uşor!

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

  Romani stau la coada la vot, la Londra, Marea Britanie, pentru alegerile parlamentare. FOTO Inquam Photos / Marius Zmarandescu

Imagini din aceeasi galerie
 •  

Romani stau la
coada la vot, la Londra, Marea Britanie, pentru alegerile parlamentare. FOTO Inquam Photos / Marius Zmarandescu
 •   Romani stau la coada la vot, la Londra, Marea Britanie, pentru alegerile parlamentare. FOTO Inquam Photos / Marius Zmarandescu 
 • Români la coadă la vot în Berlin Germania FOTO Guliver / Getty Images / Sean Gallup
 • Români la coadă la vot în Berlin Germania FOTO AFP / Anton Roland Laub
 • Români la coadă la vot în Berlin Germania FOTO Guliver / Getty Images / Sean Gallup
 • Români la coadă la vot în Berlin Germania FOTO Guliver / Getty Images / Sean Gallup
 • Secţia de votare din Barking Londra Marea Britanie alegeri europarlamentare 26 mai 2019 FOTO Sonia-Elena Badulescu
 • Secţia de votare din Barking Londra Marea Britanie alegeri europarlamentare 26 mai 2019 FOTO Sonia-Elena Badulescu
 • Secţia de votare din Barking Londra Marea Britanie alegeri europarlamentare 26 mai 2019 FOTO Sonia-Elena Badulescu
 • Secţia de votare din Barking Londra Marea Britanie alegeri europarlamentare 26 mai 2019 FOTO Sonia-Elena Badulescu
 • Secţia de votare din Barking Londra Marea Britanie alegeri europarlamentare 26 mai 2019 FOTO Sonia-Elena Badulescu
 • Români la coadă la vot în Londra, Marea Britanie FOTO Facebook
 • Români la coadă la vot în Amsterdam, Olanda  FOTO Marius Albu
 • Români la coadă la vot în Amsterdam, Olanda  FOTO Marius Albu
 • Români la coadă la vot în Amsterdam, Olanda  FOTO Marius Albu
 • Români la coadă la vot în Dublin, Irlanda  FOTO Marius Marosan
 • Români la coadă la vot în Dublin, Irlanda  FOTO Marius Marosan
Distribuie imaginea
citeste totul despre: