Raportul în cazul morţii Cristinei Ţopescu, finalizat de legişti. Ce informaţii aduc la suprafaţă ultimele analize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Ţopescu. FOTO Arhivă Adevărul
Cristina Ţopescu. FOTO Arhivă Adevărul

Specialiştii de la Serviciul de Medicină Legală (SML) Ilfov au finalizat ultimele analize în cazul morţii Cristinei Ţopescu, la aproape un an de când aceasta a fost găsită fără suflare în propria casă.

Prezentatoarea de televiziune Cristina Ţopescu a fost găsită moartă în locuinţa sa în seara zilei de 12 ianuarie 2020 după ce aproximativ trei săptămâni nu a mai fost văzută. Cel mai probabil, Cristina Ţopescu a murit pe 28 decembrie 2019, în cursul nopţii. În ianuarie 2020 medicii legişti descopereau faptul că prezentatoare de televiziune ar fi avut probleme cu inima. 

Potrivit Evz.ro, singurele rezultate care mai erau de aşteptate în cazul cercetărilor medicalo-legale erau cele de laborator, adică analizele toxicologice şi testele de anatomie patologică. 

„Analizele toxicologice au ieşit negative, adică în sânge, în stomac şi în ţesuturi nu au fost evidenţiate urme de alcool, de drog sau de substanţe nocive dăunătoare corpului uman. Examenul anatomopatologic efectuat microscopic după parcurgerea unor etape pregătitoare ale ţesuturilor prelevate (parafinare, cernire…), a stabilit cauza morţii. Este vorba de un infarct miocardic acut produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane şi a unei cardiopatii ischemice. Muşchii striaţi ai cordului fuseseă invadaţi cu grăsime. E vorba de o uzură prematură a organismului, mai ales a vaselor de sânge, din cauza alimentaţiei şi a sedentarismului”, au precizat surse medico-legale pentru Evz.ro 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite