Raed Arafat, despre intervenţia de la Spitalul Piatra Neamţ: „Pompierii au ajuns în cinci minute. Intervenţia a durat 20 de minute”

Raed Arafat, despre intervenţia de la Spitalul Piatra Neamţ: „Pompierii au ajuns în cinci minute. Intervenţia a durat 20 de minute”

Raed Arafat, FOTO Arhivă

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că pompierii au ajuns în cinci minute la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, iar incendiul izbucnit într-un salon al Secţiei de Terapie Intensivă a fost stins în 20 de minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Apelul a venit în jurul orelor 19. Pompierii au ajuns la faţa locului cu echipajele de intervenţie şi cu Serviciul de Ambulanţă Neamţ  în 5 minute. S-a intervenit şi din interior şi din exterior cu echipe de căutare-salvare Din păcate, s-au constatat 8 decedaţi în unul din cele 2 saloane, iar alte 2 persoane aflate deja în stare critică în urma infercătii cub SARS -CoV2 au decedat în timpul evacuării către Unitatea de Primiri Urgenţe.

Alte şase persoane - 2 intubate, 2 aflate pe intubaţie neinvazivă, două aflatepe oxigen -  au fost evacuate la UPU, unde au fost stabilizate şi transportate la Leţcani.

Şeful IGSU Dan Paul Iamandi a declarat că această intervenţie a fost foarte dificilă, iar Degajarea mare de fum a îngreunat intervenţia, care a durat aproximativ 20 de minute

Au acţionat peste 150 de persoane şi 35 de mijloace de intervenţie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările