Raed Arafat, despre intervenţia de la Spitalul Piatra Neamţ: „Pompierii au ajuns în cinci minute. Intervenţia a durat 20 de minute”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat, FOTO Arhivă
Raed Arafat, FOTO Arhivă

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că pompierii au ajuns în cinci minute la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, iar incendiul izbucnit într-un salon al Secţiei de Terapie Intensivă a fost stins în 20 de minute.

„Apelul a venit în jurul orelor 19. Pompierii au ajuns la faţa locului cu echipajele de intervenţie şi cu Serviciul de Ambulanţă Neamţ  în 5 minute. S-a intervenit şi din interior şi din exterior cu echipe de căutare-salvare Din păcate, s-au constatat 8 decedaţi în unul din cele 2 saloane, iar alte 2 persoane aflate deja în stare critică în urma infercătii cub SARS -CoV2 au decedat în timpul evacuării către Unitatea de Primiri Urgenţe.

Alte şase persoane - 2 intubate, 2 aflate pe intubaţie neinvazivă, două aflatepe oxigen -  au fost evacuate la UPU, unde au fost stabilizate şi transportate la Leţcani.

Şeful IGSU Dan Paul Iamandi a declarat că această intervenţie a fost foarte dificilă, iar Degajarea mare de fum a îngreunat intervenţia, care a durat aproximativ 20 de minute

Au acţionat peste 150 de persoane şi 35 de mijloace de intervenţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite