Protest 10 august 2019. O nouă manifestaţie este anunţată la un an de la mitingul diasporei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la violenţele jandarmilor de la protestul diasporei, pe Facebook este anunţat un nou miting pentru 10 august, evenimentul având un organizator şi chiar un imn. Protestul va începe la ora 17.00, când protestatarii se vor strânge în Piaţa Revoluţiei, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). La ora 19, din faţa sediului MAI va începe un marş spre Guvern.

La protestul de anul acesta „Diaspora revine Acasă! 10 August 2019, TOŢI în Piaţa Victoriei!” sunt aşteptate aproximativ 250.000 de persoane, potrivit organizatorului. Până la ora transmiterii acestei ştiri 13.000 de persoane şi-au arătat intenţia de a merge şi 41.000 sunt interesate. 

„A mai rămas foarte puţin până la 10 August 2019. Aproape nimic nu s-a schimbat, cu excepţia faptului că Dragnea a intrat la puşcărie. În continuare, însă, îi avem pe Tăriceanu, Dăncilă, Şerban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Pleşoianu, iar lista poate continua”, spun organizatorii evenimentului din 10 august.

Protestatarii afirmă că în continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult, a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD şi-a pus omul de încredere în urmă cu aproximativ un an jumătate.

protest 10 august

Programul protestului din 10 august:

La ora 17, mulţimea merge în Piaţa Revoluţiei, la sediul MAI, de unde la ora 19 va începe un marş spre Piaţa Victoriei.

Traseul marşului: ora 19 - Plecare de la sediul MAI, din Piaţa Revoluţiei - sediul DIICOT (calea Griviţei) - Guvern (pe calea Victoriei) sunt în jur de 2 kilometri, iar timpul estimat este de jumătate de oră”, se arată într-un eveniment pe Facebook.

Organizatorii protestului din 10 august au mers la Primăria Capitalei pentru a stabili detalii referitoare la manifestare. Ei au notificat administraţia bucureşteană de marşul care va avea loc.

„Pentru că ne interesează în primul rând siguranţa cetăţeanului, am notificat şi Primăria Capitalei acum 11 zile, arătându-ne buna-credinţă şi îndemnul de a nu folosi abuziv organele de represiune care nu cunosc prevederile legale invocate şi jurisprudenţa CEDO în materia respectării art. 10 si 11 din CEDO. Am fost convocaţi de comisia formată din reprezentanţii tuturor instituţiilor abilitate, condusă de viceprimarul Aurelian Bădulescu, s-a discutat, negociat şi aprobat protocolul privind desfăşurarea mitingului din 10 August 2019.

Revendicările acestei adunări publice sunt clare şi privesc strict ziua de 10-11 August 2018: nemulţumirea cetăţenilor faţă de intervenţia în forţă a Jandarmeriei şi folosirea excesivă a gazului, Identificarea şi tragerea la răspundere penală a vinovaţilor pentru violenţele din 10-11 August 2018, desecretizarea documentelor operativ din data de 10 August 2018“, a scris, pe Facebook,  protestatarul Sandu Matei,

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite