Procurorii şi poliţiştii vor avea acces la registrul conturilor bancare deţinut de ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un procuror a declarat că această
modificare legislativă era de mult aşteptată şi că ajută enorm în munca de
investigare îndeosebi a infracţiunilor economice.
Un procuror a declarat că această modificare legislativă era de mult aşteptată şi că ajută enorm în munca de investigare îndeosebi a infracţiunilor economice.

Procurorii şi poliţiştii vor avea acces la registrul conturilor bancare deţinut de ANAF. Anchetatorii vor avea acces la locul de depozitare al banilor, nu şi la rulajul sumelor, se arată ordonanţa aprobată de Guvern, în şedinţa de luni. Un procuror a declarat pentru Europa Liberă că această modificare legislativă era de mult aşteptată şi că ajută enorm în munca de investigare îndeosebi a infracţiunilor economice.

Poliţiştii, procurorii, şi specialiştii Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF) şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) vor avea acces la registrul centralizat de conturi bancare al ANAF, unde sunt ţinute informaţiile financiare, analizele financiare şi informaţiile privind conturile din bănci, scrie G4Media.

De menţionat este faptul că autorităţile nu vor avea acces la cuantumul conturilor, ci doar la locul unde sunt deschise conturile bancare, dacă acestea sunt active sau închise, potrivit aceleaşi surse.

 „Astfel, autorităţile competente accesează registrul centralizat de conturi bancare şi consultă informaţiile privind conturile bancare, în mod direct şi fără întârziere, atunci când acest lucru este necesar pentru îndeplinirea atribuţiilor care le revin în scopul prevenirii, depistării, investigării sau urmăririi penale a infracţiunilor grave, inclusiv pentru identificarea, urmărirea şi indisponibilizarea activelor legate de o astfel de investigaţie”, se arată în proiectul de ordonanţă adoptat luni de Guvern.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite