Priveghiul TVR Cultural - sâmbătă seară la ora 22.oo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TVR are pierderi de 145 de milioane de euro FOTO Mediafax
TVR are pierderi de 145 de milioane de euro FOTO Mediafax

Unii dintre angajaţii Televiziunii Române vor "să conducă pe ultimul drum cum se cuvine" TVR Cultural - care îşi va suspenda emisia sâmbătă, de la ora 23.59 -, invitând publicul la un "priveghi", sâmbătă, de la ora 22.00, lângă sediul Societăţii Române de Televiziune din Bucureşti.

"Priveghiul TVR Cultural" - care se va desfăşura sâmbătă, de la ora 22.00, pe Calea Dorobanţilor, numărul 191 a fost anunţat public pe Facebook.

"Am încercat să scriu un ferpar. Ferpar pentru TVR Cultural. Nu pot. Executat, eutanasiat, ucis, asasinat, victimă colaterală. Ce este - şi ce va rămâne în amintire - TVR Cultural? Toţi au stat deoparte şi au privit cum o lume se sfârşeşte. Angajaţii Societăţii Române de Televiziune vor să îl conducă pe ultimul drum cum se cuvine. Măcar atât (sau 'decât atât', cum vom zice cu toţii cât de curând dacă tocirea minţilor merge conform planului). Sâmbătă noaptea este momentul despărţirii. Să fim acolo pentru a aprinde o candelă!" , se spune în anunţul postat pe Facebook.

TVR Cultural va fi parte a noului canal TVR 2 Cultural

Măsura a fost dispusă în 13 septembrie, prin Ordin al preşedintelui-director general (PDG) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Claudiu Săftoiu, în contextul situaţiei financiare critice a Televiziunii Române, se arată în comunicatul TVR, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, la momentul respectiv, de către reprezentanţii Televiziunii Române.

"Potrivit Programului, misiunea TVR Cultural va fi preluată de viitorul canal TVR 2 Cultural, a cărui grilă va cuprinde, printre altele, publicistică culturală, documentare, spectacole de teatru, operă, concerte şi producţii muzicale prezentate pe genuri, filme de artă, programe educative dedicate copiilor şi tinerilor, producţii ale tinerilor creatori independenţi, divertisment de calitate adresat tuturor categoriilor de vârstă", arată un comunicat al televiziunii de stat.

Post lansat în 2002

TVR Cultural s-a lansat în anul 2002, fiind singura televiziune din România cu profil exclusiv cultural. TVR Cultural a difuzat în cei zece ani de activitate dezbateri pe teme culturale, documentare şi filme de artă, concerte simfonice, spectacole de operă, operetă, balet sau teatru. Directorul TVR Cultural este Daniela Zeca Buzura.

Pe 16 august, circa 150 de persoane, între care dirijorul Tiberiu Soare, regizorul Alexandru Solomon, producătoarea Ada Solomon, Valentin Nicolau, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, şi angajaţi ai Televiziunii Române, au protestat, în faţa Ateneului Român, faţă de desfiinţarea TVR Cultural.

Pe de altă parte, o petiţie împotriva desfiinţării TVR Cultural a fost postată pe site-ul petitieonline.ro, aceasta strângând până în prezent 8.948 de semnături.

tv

Pierderi de 145 de milioane de euro

Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat, pe 29 august 2012, Programul de redresare economică a televiziunii publice, care prevede şi modificarea organigramei Televiziunii Române şi reducerea personalului la 2.340, după cum a declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, Claudiu Săftoiu.

TVR are, în momentul de faţă, o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, după cum a declarat Claudiu Săftoiu, în interviul acordat agenţiei Mediafax în 10 august şi publicat în data de 11 august.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite