Primarul în funcţie Daniel Tudorache, chemat la Secţia Specială pentru a-şi susţine plângerea privind situaţia de la Biroul Electoral al Sctorului 1

Primarul în funcţie Daniel Tudorache, chemat la Secţia Specială pentru a-şi susţine plângerea privind situaţia de la Biroul Electoral al Sctorului 1

Daniel Tudorache Imagine: Mediafax

Edilul în funcţie al Primăriei Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat, vineri, că a fost chemat la audiere de Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) luni la ora 13.00, pentru a oferi detalii cu privire la plângerea pe care a făcut-o în legătură cu incidentele de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Social-democratul a explicat că plângerea vizează faptul că liderul USR Dan Barna a fost lăsat să intre în incinta biroului electoral în acea noapte şi că reprezentaţi ai USR-PLUS erau în acea încăpere peste sacii cu procese verbale, deşi nu aveau un act în prealabil de la BES 1.
 
Dan Tudorache a cerut joi anularea alegerilor din Capitală şi reluarea întregului proces electoral după imaginile cu sacii cu voturi de la Sectorul 1 prezentate miercuri seară de două posturi de televiziune.
 
Dan Tudorache susţine că, din postura să de candidat la primăria Sectorului 1, nu a fost lăsat să stea „decât în cadrul uşii“, ca să asiste la renumarare. „Mi-au spus că nu am voie să intru înăuntru“, a explicat el.
 

Clotilde Armand: Interpretarea imaginilor, un fake news

 
Poliţia a deschis o anchetă după ce Antena3 a difuzat, miercuri seară, imagini în care se văd mai mulţi oameni care intră într-o sală plină cu saci cu voturi, susţinând că ar fi vorba de imaginile de pe camerele de supraveghere din zona securizată a Biroului Electoral Sector 1 Bucureşti.
 
Jandarmeria a transmis printr-un comunicat de presă că „încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral”
 
Candidata USR PLUS la Primăria Sector 1 Clotilde Armand a afirmat, miercuri seară, că imaginile care ar arăta cum membri ai USR sustrag voturi sunt un fake news, fiind surprinse în momentul numărării voturilor.
 
Armand a anunţat că a sesizat CNA în legătură cu manipularea publicului prin difuzarea acelor imagini, dar şi procurorii cu privire la modul în care imaginile din arhiva Biroului Electoral Sector 1 au ajuns la Antena 3. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările