Pompierii români din Grecia asigură protecţia a trei localităţi din zona Attica. Monitorizarea focarelor din aer se face cu ajutorul unei drone FOTO VIDEO

Pompierii români din Grecia asigură protecţia a trei localităţi din zona Attica. Monitorizarea focarelor din aer se face cu ajutorul unei drone FOTO VIDEO

Dispozitivul de intervenţie va fi format din opt maşini de stingere incendii de pădure, patru cisterne şi un vehicul utilitar 4×4 UTV. Foto: IGSU

Cei 142 de pompieri români care au ajuns sâmbătă seara în Grecia pentru a sprijini pompierii eleni în lupta contra incendiilor de vegetaţie au, duminică, misiunea de a asigura protecţia a trei localităţi din zona Attica, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Salvatorii vor acţiona pentru limitarea flăcărilor astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunităţile. Dispozitivul de intervenţie va fi format din opt maşini de stingere incendii de pădure, patru cisterne şi un vehicul utilitar 4×4 UTV. Totodată, şase salvatori din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum şi crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor”, se arată într-un comunicat al IGSU. 

 
Conform sursei citate, un rol important are supravegherea şi monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenţie, cât şi pentru a urmări frontul flăcărilor. 
 
 
De asemenea, în tot acest timp se menţine o legătură permanentă cu ofiţerul elen delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români. 
 
„Având în vedere temperaturile ridicate şi condiţiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la şase ore”, precizează IGSU.
 
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările