Percheziţii în Vrancea, Brăila şi Călăraşi, într-un dosar de înşelăciune în domeniul comerţului cu produse textile. Prejudiciul depăşeşte 650.000 de lei

Percheziţii în Vrancea, Brăila şi Călăraşi, într-un dosar de înşelăciune în domeniul comerţului cu produse textile. Prejudiciul depăşeşte 650.000 de lei

Poliţiştii din Bucureşti fac, miercuri, patru percheziţii în judeţele Vrancea, Brăila şi Călăraşi într-un dosar de înşelăciune în domeniul comerţului cu produse textile. Suspecţii ar fi indus în eroare 11 părţi vătămare care au încheiat contracte cu firma lor, prejudiciul depăşind 650.000 de lei.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare, miercuri, 4 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Vrancea, Brăila şi Călăraşi, precum şi 2 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru înşelăciune, în domeniul comerţului cu produse textile. 
 
„În fapt, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada februarie 2020 - iulie 2021, cu prilejul încheierii şi executării unor contracte civile, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase sau alte mijloace frauduloase, cei în cauză ar fi indus în eroare reprezentanţii mai multor persoane juridice, prin prezentarea ca adevărată a situaţiei financiare a societăţii - prosperă, capabilă să îşi execute obligaţiile contractuale, cu multiple colaborari cu organizaţii internaţionale şi companii de vânzări, fapt nereal, sens în care ar fi determinat 11 persoane vătămate să încheie şi să execute contractele în conditiile stipulate, fiind cauzat un prejudiciu de peste 650.000 de lei”, a arătat Poliţia Capitalei.
 
Conform sursei citate, din cercetări a rezultat faptul că, pentru întărirea convingerii că firma este una prosperă, persoanele ar fi prezentat un spaţiu de producţie închiriat. 
 
Audierile se vor desfăşura la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2. 
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările