Percheziţii la suspecţi de furt din autotrenuri şi maşini. Sunt vizaţi membri ai clanului Duduianu

Percheziţii la suspecţi de furt din autotrenuri şi maşini. Sunt vizaţi membri ai clanului Duduianu

Mai multe percheziţii au loc luni dimineaţă FOTO Adevărul

Zece percheziţii au loc, luni dimineaţă, în patru judeţe şi în municipiul Bucureşti, la suspecţi care furau aparatură electronică din autotrenuri şi maşini.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma descinderilor din Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa, Argeş şi Prahova, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov vor pune în executare mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de tâlhării care, potrvit primelor informaţii, au şi alte antecedente penale.

Concret, sunt vizaţi 10 bărbaţi cu vârste între 18 şi 48 de ani, membri ai unei grupări care a acţionat în perioada septembrie - decembrie 2015.

„Aceştia ar fi comis mai multe furturi de bunuri transportate în autotrenuri, în timpul deplasării, pe rutele de transport rutier, prin ruperea sigiliilor şi tăierea prelatei vehiculului, precum şi furturi din autoturisme, prin metoda înţepării anvelopei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Cum acţionau suspecţii

În cazul furturilor din autotrenuri, suspecţii ar fi încadrat, în trafic, cu propriile autoturisme, autovehiculul vizat, iar în mers, una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului în autotren şi ar fi sustras bunuri.

„În ceea ce priveşte furturile din autoturisme, aceştia ar fi înţepat anvelopele maşinilor, profitând de încetinirea acestora, în trafic, iar când şoferul oprea pentru remedierea avariei, ar fi sustras genţi şi alte bunuri de valoare aflate la vedere”, mai notează anchetatorii.

Totodată, suspecţii ar fi apelat şi la violenţă, pentru a fi siguri că vor putea păstra bunurile furate. Mai mult, ei ar fi oferit mită poliţiştilor, însă aceştia ar fi refuzat.

Suspecţii, care vor fi conduşi la audieri la sediul Poliţiei Ilfov, sunt acuzaţi de constituire de grup organizat în vederea comiterii de infracţiuni, furt calificat, tâlhărie calificată şi dare de mită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările