Percheziţii într-un dosar de furturi din TIR-uri din Germania şi Franţa. Prejudiuciu total, 1,3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Poliţia Română
Foto: Poliţia Română

Autorităţile române cooperează cu autorităţile din Germania şi Franţa pentru destructurarea unei grupări specializate în furt calificat şi tăinuire. 46 de percheziţii au avut loc miercuri în judeţele Dâmboviţa şi Argeş, iar 11 la locuinţele unor membri ai grupului infracţional, pe teritoriul Germaniei.

„Astăzi, 23 noiembrie, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Inspectoratul General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmboviţa, au organizat şi desfăşurat activităţi, în cadrul unei echipe comune de anchetă, alături de parteneri din Franţa si Germania.  

Aceasta a avut scopul documentării unui grup organizat de criminalitate itinerantă, cercetat în cele 3 state, pentru infracţiuni de furt calificat (furturi de bunuri din autocamioane TIR, în perioada 2020 - 2021, cu un prejudiciu total de 1,3 milioane de euro) şi tăinuire, vizând efectuarea de percheziţii domiciliare, la 46 de adrese (40 în Dâmboviţa şi 6 în Argeş), aducerea la sediul D.I.I.C.O.T. a 31 de persoane”, informează Poliţia Română.

Concomitent cu activităţile desfăşurate pe teritoriul Romaniei, au fost efectuate alte 11 percheziţii domiciliare şi la locuinţele unor membri ai grupului infracţional, pe teritoriul Germaniei. 

10 dintre persoanele bănuite au fost deja audiate şi urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, cu propunerea de arestare preventivă, fiind emise pe numele lor mandate europene de arestare, de autorităţile judiciare din Franţa (6) şi Germania (4). 

Activităţile continuă, atât în dosarul penal instrumentat de autorităţile române, cât şi în anchetele din cele 2 state. 

Acţiunea a fost organizată în România, cu sprijinul EUROPOL şi EUROJUST, al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dâmboviţa şi Argeş, ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi cu suportul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa. 

La acţiunea din România, au participat 5 jandarmi francezi, 5 poliţişti germani şi 1 ofiţer din cadrul Oficiului European de Poliţie EUROPOL. 

Contextul european al desfăşurării acestor operaţiuni comune, din perspectiva structurilor de investigaţii criminale române, este atingerea obiectivului asumat la nivelul Oficiului European de Poliţie EUROPOL, în cadrul priorităţii EMPACT – Organised Property Crime, respectiv combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, comise de grupurile organizate de criminalitate itinerantă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite