Percheziţii comune româno-germane la comercianţi de autoturisme de lux second-hand

Percheziţii comune româno-germane la comercianţi de autoturisme de lux second-hand

Poliţia Română face luni mai multe percheziţii în Bucureşti şi în Giurgiu FOTO Adevărul

Poliţia Română, împreună cu reprezentanţi ai Oficiului Fiscal Bonn-Germania, efectuează miercuri şapte percheziţii în Bucureşti şi judeţul Giurgiu, la persoane bănuite de evaziune fiscală cu autoturisme de lux second-hand.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Agerpres, din cercetări s-a stabilit că în perioada 2013 - 2014, persoanele bănuite ar fi importat în numele societăţii româneşti peste 50 de autoturisme de lux, fără ca acestea să ajungă în realitate şi să fie înmatriculate în România, ci fiind vândute direct în Uniunea Europeană (preponderent Germania), pentru a beneficia de preţul redus obţinut prin neaplicarea taxei pe valoarea adăugată.

În urma descinderilor, două persoane vor fi duse la audieri, notează Poliţia Română, care nu a făcut încă o estimare a prejudiului creat prin evaziunea fiscală.

„Acţiunea se desfăşoară în virtutea cooperării judiciare internaţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, mai arată sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: