Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la mai multe societăţi acuzate de fraudă în valoare de 60 de milioane de dolari cu jucării şi haine

Percheziţii în Bucureşti şi
Ilfov la mai multe societăţi acuzate de fraudă în valoare de 60 de milioane de
dolari cu jucării şi haine

Societăţile sunt acuzate că au făcut importuri de jucării şi textile în valoare de 60 de milioane de dolari FOTO: Mediafax

Poliţiştii bucureşteni au descins sâmbătă dimineaţa la mai multe societăţi din Bucureşti şi Ilfov, care au făcut importuri de jucării şi textile de peste 60 de milioane de dolari, o parte din mărfuri fiind comercializată fără documente, informează Poliţia Capitalei.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Poliţia Capitalei – prin structurile de investigare a fraudelor – desfăşoară o amplă acţiune de prevenire şi combatere a faptelor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă cu ţigări, înşelăciune la măsurătoare şi încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. Acţiunea este sprijinită de inspectori vamali şi de specialişti ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Institutului de Metrologie", precizează Poliţia Capitalei, citată de Mediafax.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor – structura centrală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul inspectorilor vamali bucureşteni, fac percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la punctele de lucru a trei societăţi comerciale.

"În fapt, a fost dispusă începerea urmăririi penale împotriva mai multor cetăţeni români şi chinezi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada 2007 – 2012, au efectuat peste 2000 de importuri de mărfuri (jucării şi produse textile) din China în România, în valoare de peste 60 de milioane de dolari de dolari", arată Poliţia Capitalei.

O parte a mărfurilor a fost comercializată fără documente, iar veniturile astfel obţinute – în valoare de aproximativ 1,2 milioane de dolari de dolari, au fost transferate în contul unei societăţi off – shore din Insulele Virgine Britanice, cu scopul de a disimula provenienţa ilicită a veniturilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: