O prostituată minoră a îmbolnăvit de sifilis mai mulţi clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fată în vârstă de doar 12 ani, care practică prostituţia de aproape trei ani, a devenit un adevărat focar de infecţie cu sifilis pentru localnicii din satul vasluian Popeni. Potrivit

O fată în vârstă de doar 12 ani, care practică prostituţia de aproape trei ani, a devenit un adevărat focar de infecţie cu sifilis pentru localnicii din satul vasluian Popeni. Potrivit primelor cercetări, printre clienţii ei se află copii, adulţi şi chiar doi bătrâni, unul în vârstă de 70 de ani şi altul de 80. Mai mult decât atât, copila a avut relaţii sexuale chiar şi cu doi veri primari.

Copila a fugit de acasă în urmă cu trei ani, din cauză că ar fi fost bătută de părinţi. Ea a fost diagnosticată cu sifilis în vară, când a mers la dispensarul medical din cauza unei răni. "Fata a venit în iulie la mine împreună cu o verişoară de-a ei de 16 ani. Mi-a arătat o rană de la mâna stângă şi m-am gândit că poate fi sifilis. Am întrebat-o dacă a întreţinut vreodată relaţii sexuale, dar ea a negat.

Atunci a răspuns verişoara ei, care mi-a spus că fata a avut raporturi sexuale cu copii, adulţi şi chiar cu bătrâni", a declarat Claudia Pasăre, medic la dispensarul din Popeni. Copila a fost trimisă la spital, unde a început un tratament, pe care însă nu l-a mai continuat şi după externare, aşa cum ar fi trebuit.

"Copila era foarte senină, orice îi spuneam o lăsa indiferentă. A spus că era conştientă de repercusiunile a ceea ce practica, însă prea puţin o interesa. Pentru vârsta ei este foarte bine dezvoltată, nu zici că are 12 ani", a declarat Ioana Gheorghiţă, medic primar dermato-venerolog.

Cazul este cercetat de poliţişti, dar şi de reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului, care au început procedurile pentru a o scoate din mediul familial şi a o interna într-un centru de plasament. "Această fetiţă practică prostituţia şi consumă cu regularitate băuturi alcoolice.

În evidenţele medicilor vasluieni se află 10 persoane bolnave de sifilis, din care patru fete cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, patru băieţi cu vârste între 14 şi 18 ani, precum şi doi bătrâni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite