O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte miercuri în ţară. Cum vor fi repartizate dozele

O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte miercuri în ţară. Cum vor fi repartizate dozele

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Foto: Arhivă

O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech va ajunge miercuri în România, fiind vorba de 436.410 de doze, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit CNCAV, vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. 

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. 

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: 
Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 85.410 doze; 
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 70.200 doze; 
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze; 
Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 70.200 doze; 
Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 70.200 doze; 
Centrul Regional de Depozitare Timiş: 70.200 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 11.595.149 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.674.004 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. 

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările