Ministrul Gabriel Leş anunţă că se „indexsează“ pensiile militare

Ministrul Gabriel Leş anunţă că se „indexsează“ pensiile militare

Gabriel Leşla depunerea jurământului

Începând cu data 1 ianuarie 2019, cuantumul pensiilor militare de stat se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei, respectiv 1,3%, a anunţat pe Facebook ministrul Apărării, Gabriel Leş. Dar, în postare, încercând să dea o veste bună, ministrul Leş a făcut o greşeală: a scris „indexsează“ în loc de „indexează“. În mai puţin de o oră de la apariţia acestui articol, postarea a fost corectată.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Menţionăm că la data de 01.01.2019 indicatorul definitiv cunoscut al ratei medii anuale a inflaţiei a fost de 1,3% şi reprezintă Rata medie a preţurilor de consum în anul 2017 faţă de anul 2016, calculată pe baza indicelui preţurilor de consum (IPC)", anunţă ministrul Gabriel Leş.
 
Conform prevederilor art.59 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, modificată prin OUG nr. 14/2018: “Pensiile militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la această dată şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică”.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările