Ministrul Gabriel Leş anunţă că se „indexsează“ pensiile militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Leşla depunerea jurământului
Gabriel Leşla depunerea jurământului

Începând cu data 1 ianuarie 2019, cuantumul pensiilor militare de stat se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei, respectiv 1,3%, a anunţat pe Facebook ministrul Apărării, Gabriel Leş. Dar, în postare, încercând să dea o veste bună, ministrul Leş a făcut o greşeală: a scris „indexsează“ în loc de „indexează“. În mai puţin de o oră de la apariţia acestui articol, postarea a fost corectată.

"Menţionăm că la data de 01.01.2019 indicatorul definitiv cunoscut al ratei medii anuale a inflaţiei a fost de 1,3% şi reprezintă Rata medie a preţurilor de consum în anul 2017 faţă de anul 2016, calculată pe baza indicelui preţurilor de consum (IPC)", anunţă ministrul Gabriel Leş.

Conform prevederilor art.59 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, modificată prin OUG nr. 14/2018: “Pensiile militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la această dată şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică”.

les
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite