Migranţii afgani au dat 1.500 de euro unor traficanţi români pentru fiecare om ce trecea graniţa ilegal. Prejudiciul ar ajunge la jumătate de milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migranţii afgani au dat jumătate de milion de euro unor traficanţi români care le-au promis că îi duc în vestul Europei. FOTO: politiaromana.ro
Migranţii afgani au dat jumătate de milion de euro unor traficanţi români care le-au promis că îi duc în vestul Europei. FOTO: politiaromana.ro

18 persoane au fost duse la audieri, sub acuzaţia că ar face parte dintr-o reţea de trafic de migranţi care acţiona în judeţele din vestul ţării. În câteva luni, ar fi primit jumătate de milion de euro de la oamenii cărora le promiteau că-i duc în vestul Europei.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au percheziţionat, marţi, 19 locuinţe din Bucureşti şi judeţul Timiş de unde au ridicat sume de bani, aproximativ 1.950 euro şi 6.550 lei, 83 de telefoane, 5 laptopuri, 2 tablete şi documente. 

„Începând cu luna iulie până în 30 septembrie, au fost identificaţi 27 de membri ai grupării infracţionale, dintre care doi cetăţeni iranieni, patru cetăţeni români şi 21 de cetăţeni afgani, care ar fi avut drept scop înlesnirea trecerii ilegale a unor migranţi de origine afgană", a comunicat Poliţia Română.

„Din cercetări a reieşit că începând cu luna iulie a anului 2021 în municipiul Timişoara, mai multe persoane ar fi constituit o grupa infracţională care ar fi fost implicată în traficul de migranţi. 18 persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani au fost aduse la audieri în baza mandatelor de aducere”, a declarat Andreia Jerdea, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Cum funcţiona operaţiunea

Astfel, migranţii erau preluaţi de la graniţa cu Serbia şi erau duşi de către traficanţi la Timişoara, unde erau cazaţi în mai multe apartamente închiriate, până când găseau momentul potrivit pentru a-i trece graniţa.

Imigranţii erau duşi în parcările pentru TIR-uri din judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara şi erau ascunşi în camioane, fără ca şoferii să ştie.

Suspecţii le promiteau că vor ajunge în Spaţiul Schengen, iar pentru o singură persoană pe care o ajutau să treacă ilegal graniţa cereau între 500 şi 1.500 de euro.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 500.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite